Κατεπείγουσα έρευνα για τους ισχυρισμούς Πολάκη διέταξε ο Άρειος Πάγος

13:27 17/6/2016 - Πηγή: Aixmi

Η Ευτέρπη Κουτζαμάνη παρήγγειλε έρευνα με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος για να διαπιστωθεί αν έχουν βάση τα όσα κατήγγειλε ο αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλος Πολάκης, περι δικαστών που μετέχουν σε παραδικαστικό κύκλωμα.

Η έρευνα ανατέθηκε στον αντεισαγγελεά του Αρείου Πάγου, Δημήτρη Δασούλα προκειμένου να διακριβώσει τη βασιμότητα των καταγγελλομένων.

Λόγω της σοβαρότητας των αναφερομένων από τον κ. Πολάκη, η έρευνα πέραν του κατεπείγοντος, σύμφωνα με τη εισαγγελική παραγγελία, μπορεί να επεκταθεί και σε κάθε άλλη «ανακριτική πράξη που θα κριθεί αναγκαία».

Η

παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου έχει ως εξης:

Προς

Τον κ. Δημήτριο Δασούλα

Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου
——————————————

Σας διαβιβάζουμε φύλλα ηλεκτρονικού τύπου, στα οποία περιέχονται δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, σύμφωνα με τις οποίες «…….Υπάρχει μεγάλο θέμα με τη Δικαιοσύνη. Το δικαστικό σώμα απαιτεί νέο αίμα, καθώς πολλοί δικαστές είναι εξαρτημένοι και μέλη παραδικαστικών κυκλωμάτων, ένα πολύ μεγάλο μέρος των δικαστών – για να το πω κομψά – έχει δεσμεύσεις ή – για να το πω λιγότερο κομψά – είναι στο παραδικαστικό κύκλωμα του παρελθόντος ή του παρόντος» και παρακαλούμε να ενεργήσετε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, προς διακρίβωση της βασιμότητας των καταγγελλομένων. Επίσης να ενεργήσετε οποιαδήποτε άλλη ανακριτική πράξη ήθελε κριθεί αναγκαία.

H Eισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Ευτέρπη Κουτζαμάνη

Keywords
Τυχαία Θέματα