Αποστάσεις Παρασκευόπουλου από τις δηλώσεις Πολάκη (ΒΙΝΤΕΟ)

12:41 17/6/2016 - Πηγή: Aixmi

Στο πλαίσιο των επίκαιρων ερωτήσεων, ο Μάκης Βορίδης κάλεσε τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο να απαντήσει σχετικά με τις δηλώσεις του Παύλου Πολάκη για τα παραδικαστικά κυκλώματα.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παρασκευόπουλος λαμβάνοντας σαφείς αποστάσεις από τον συνάδελφό του αναπληρωτή υπουργό Υγείας «το υπουργείο Δικαιοσύνης κι εγώ προσωπικά, εμπιστευόμαστε την Ελληνική δικαιοσύνη και το επίπεδο της απονομής της και τους

δικαστικούς λειτουργούς, στη συντριπτική τους πλειονότητα. Δεν υπάρχει κατηγορία λειτουργών, πολιτικών, δικαστικών, εκπαιδευτικών, μέσα στους οποίους να μην υπάρχουν και εξαιρέσεις» και προσέθεσε: «Θεωρώ πολύ σημαντικό ατομικό δικαίωμα, να προασπίζεται κανείς την παρησία, η οποία μπορεί να προέρχεται από πολίτη, από πολιτικό, από όποιον προέρχεται. Αυτά που είπε ο κ. Πολάκης δεν συνδέονται με συγκεκριμένα πρόσωπα. Αυτό μου θυμίζει τη διδασκαλία του δασκάλου μου, ότι η περιύβριση έχει σημασία και οφείλει να ελέγχεται ποινικά, όταν αντανακλά σε συγκεκριμένα πρόσωπα τα οποία μπορούν να προσδιοριστούν. Αν δεν αντανακλά, είτε αποτελεί μια δήλωση χωρίς νόημα, είτε είναι μια θεσμική κριτική, στην οποία οφείλεται κριτική με επιχειρηματολογία».

Keywords
Τυχαία Θέματα