Κατασκοπεύουν ακόμη και την ώρα που παίζετε… Angry Birds!

10:04 29/1/2014 - Πηγή: Aixmi

Τοποθεσίες, ιστοσελίδες και επαφές που βρίσκονται ανάμεσα στα δεδομένα που βρίσκονται στο στόχαστρο από εφαρμογές κινητών τηλεφώνων, «φωτίζει» έγγραφο της NSA.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των New York Times, της ProPublica και του Guardian, η NSA και η βρετανική GCHQ έχουν συνεργαστεί από το 2007, ώστε να αναπτύξουν

τρόπους να αποκτούν πρόσβαση σε πληροφορίες μέσω εφαρμογών «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων και tablet.

Μέχρι στιγμής η κλίμακα των δεδομένων που έχουν συλλεχθεί δεν έχει διευκρινιστεί. Ωστόσο, οι αναφορές κάνουν λόγο για δεδομένα που έχουν αποκτηθεί από μία ποικιλία εφαρμογών χαρτών, παιχνιδιών και μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με τη χρήση τεχνικών ομοίων με αυτών που χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση της κίνησης στο διαδίκτυο και των sms. Επίσης, τα έγγραφα αποκάλυψαν ότι οι δύο υπηρεσίες έχουν πειστεί για τη μεγάλη σημασία των δεδομένων των εφαρμογών των smartphone. Το πρόγραμμα αυτό κατασκοπείας σημαίνει ότι οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί την εφαρμογή Google Maps σε ένα «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο υποστηρίζει σύστημα της GCHQ, όπως αναφέρει έγγραφο του 2008 της βρετανικής μυστικής υπηρεσίας.

Αλλη αναφορά της GCHQ, το 2012, τονίζει τον τρόπο με τον οποίο αποκτώνται πληροφορίες από τους χρήστες της εφαρμογής Angry Birds στο λειτουργικό σύστημα των Android. Το παιχνίδι αυτό έχει ληφθεί 1,7 δισεκατομμύρια φορές σε όλον τον κόσμο.

Η βρετανική μυστική υπηρεσία ανέφερε ότι δεν θα σχολιάσει θέματα των υπηρεσιών, αλλά ισχυρίστηκε ότι όλες αυτές οι ενέργειες είναι «απαραίτητες και εξουσιοδοτημένες».

Keywords
Τυχαία Θέματα