Καταλονία: Ο Πουτζδεμόν ακύρωσε το διάγγελμα του

16:52 26/10/2017 - Πηγή: Aixmi

«Μυστήριο» καλύπτει το παρασκήνιο στην Καταλονία και το κίνητρο που κρύβεται πίσω από την απόφαση του ηγέτη της Καταλονίας να ακυρώσει το διάγγελμα που επρόκειτο να κάνει. Το διάγγελμα ήταν προγραμματισμένο για τις 3.30μμ, ενώ κύκλοι του κόμματός του Πουτζδεμόν επιβεβαίωναν ότι εξέταζε την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες αλλά και την παραίτησή του.

Νωρίτερα, η πρόεδρος του καταλανικού κοινοβουλίου, Κάρλε Φορκαντέλ, ανακοίνωσε ότι το κοινοβούλιο θα συνεδριάσει στις 17:00 τoπική ώρα (18:00 ώρα Ελλάδας) όπου ο Κάρλες Πουτζδεμόν θα ανακοινώσει

τις προθέσεις του. Ο αντιπρόεδρος της τοπικής κυβέρνησης, Οριόλ Ζουνκέρας μίλησε λίγες ώρες μετά την απόφαση του Πουτζδεμόν να μην εμφανιστεί ενώπιον της ισπανικής Γερουσίας, προκειμένου να πείσει τους γερουσιαστές για το δίκαιο των θέσεών του.

«Είμαστε δημοκράτες και εργαζόμαστε για την οικοδόμηση μιας νέας δημοκρατίας. Γιατί νομίζουμε ότι έχουμε τη δημοκρατική εντολή να το κάνουμε. Και επίσης γιατί καταλαβαίνουμε ότι η ισπανική κυβέρνηση δεν μας δίνει άλλη επιλογή από το να υπερασπίσουμε τις ελευθερίες και τα δικαιωματα των πολιτών. Μέσω των καλύτερων εργαλείων που έχουμε στα χέρια μας», τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα