Κάρτα υγείας για πρόσφυγες και μετανάστες

13:22 31/10/2015 - Πηγή: Aixmi

Κάρτα υγείας για πρόσφυγες και μετανάστες θα θεσπίσει μέσα στον επόμενο μήνα το υπουργείο Υγείας, η οποία θα αναφέρει βασικά χαρακτηριστικά και αποτελέσματα των εξετάσεων που γίνονται σε σχέση με την κατάσταση της υγείας τους και η οποία θα τους είναι χρήσιμη και για τις μετακινήσεις μέσα στη χώρα και για τη διάβαση των συνόρων και για τη μετεγκατάσταση τους σε άλλες χώρες.

Όπως ανακοίνωσε, ο γγ Δημόσιας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος στο Πρακτορείο FM, η κάρτα υγείας αυτή δεν θα αναγράφει το ιστορικό, τουλάχιστον στην αρχή, θα όμως τα κύρια ευρήματα και τις κύριες παθολογικές

καταστάσεις που θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη όταν θα συναντά ο πρόσφυγας, ή ο μετανάστης τις δημόσιες αρχές.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κάρτα θα δίδεται σε όλους, σε μια προσπάθεια να περάσουν την πρώτη έρευνα υγείας και μετά έναν πρωτοβάθμιο έλεγχο. «Θα είναι δικό τους το έγγραφο, για να μην φοβηθούν ή να μην πιστέψουν ότι αυτός είναι κάποιος τρόπος φακελώματος ή θα οδηγήσει σε άσχημα πράγματα για αυτούς. Θα είναι δικό τους, θα το έχουν στην τσέπη τους και θα εναπόκειται στη δική τους διάθεση να το δείχνουν αν τους ζητείται» σημείωσε ο Γιάννης Μπασκόζος.

Tέλος, ο κ. Μπασκόζος δήλωσε ότι συστήνεται μία επιτροπή, η οποία θα εισηγηθεί, και θα αποφασιστεί από την πολιτική ηγεσία, ένα Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την κάλυψη υγείας προσφύγων και μεταναστών, το οποίο σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής θα μπορεί να δώσει μια λύση με πρόγραμμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα