Καμμένος για Σκόπια: Όχι σε όνομα με τη λέξη Μακεδονία

16:22 27/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Αμετακίνητος στην απόφαση να μη συναινέσει σε ονομασία των Σκοπίων, που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία», είναι ο αρχηγός των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.

«Σε περίπτωση συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών δεν θα ψηφίσω θετικά στη χρήση του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων», τόνισε συνέντευξη στο Πεντάγωνο.

«Ως αρχηγός κόμματος έχω ξεκάθαρη θέση. Υπάρχει απόφαση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για

μη χρήση του όρου «Μακεδονία». Αυτό για να ανατραπεί θα πρέπει να γίνει σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, υπό νυν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας», είπε, αναφερόμενος στην απόφαση του 1992 υπό τον τότε πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Παράλληλα, κατηγόρησε τη Ντόρα Μπακογιάννη ότι προσπαθεί να περάσει τη θέση της για σύνθετη ονομασία σε όλο τον πολιτικό κόσμο. «Ακούω τη ΝΔ και ειδικά την κυρία Μπακογιάννη. Έχει μια εμμονή σε σχέση με το να λέει συνέχεια ότι έχουμε ψηφίσει τη θέση για συνθέτη ονομασία. Προσπαθεί να εγκλωβίσει την Ελλάδα σε μια δική της θέση».

Τέλος, μίλησε με πολύ θερμά λόγια για τον Νίκο Κοτζιά, υποστηρίζοντας ότι είναι ο καλύτερος υπουργός Εξωτερικών που πέρασε ποτέ.

Καμμένος για Σκόπια: Όχι σε όνομα με τη λέξη Μακεδονία

The post Καμμένος για Σκόπια: Όχι σε όνομα με τη λέξη Μακεδονία appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα