Και άλλες κατηγορίες από γυναίκες σε βάρος του Τραμπ-Με επίθεση στην Κλίντον απαντά

11:47 15/10/2016 - Πηγή: Aixmi

Πόλεμο στην Χίλαρι Κλίντον κηρύσσει ο Ντόναλντ Τραμπ στην προσπάθεια να ανακάμψει από τις σοβαρές κατηγορίες για σεξιστική συμπεριφορά.

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση.

Ο Τραμπ είναι αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες καθώς η εφημερίδα Washington Post δημοσίευσε συνέντευξη με μια γυναίκα, η οποία υποστήριξε ότι ο μεγιστάνας έβαλε το χέρι του κάτω από την φούστα της, ενώ οι δύο τους βρίσκονταν σε ένα κατάμεστο από κόσμο

νυχτερινό κέντρο στη Νέα Υόρκη στις αρχές της δεκαετίας του 1900 κι ενώ εκείνη δεν τον είχε προκαλέσει.

Στο άρθρο που δημοσίευσε η εφημερίδα στη διαδικτυακή της έκδοση, η Κρίστιν Άντερσον περιέγραψε πως καθόταν σε έναν καναπέ με φίλους στο κλαμπ όταν ξαφνικά ένα χέρι βρέθηκε κάτω από την φούστα της και την άγγιζε στα γεννητικά της όργανα.

«Άγγιξε το αιδοίο μου μέσα από το εσώρουχό μου, μετά βεβαιότητας» δήλωσε η Κρίστιν Άντερσον σε μια βιντεοσκοπημένη συνέντευξη που προβλήθηκε στον ιστότοπο της εφημερίδας.

Η Άντερσον, περίπου 20 ετών εκείνη την εποχή, επισήμανε ότι έσπρωξε το χέρι του μακριά, γύρισε και αναγνώρισε τον Τραμπ ως τον άνδρα που την άγγιξε. Εκείνος είχε πρόσφατα πάρει διαζύγιο και το πρόσωπό του δέσποζε στα πρωτοσέλιδα των ταμπλόιντ. Επιπλέον ήταν γνωστός θαμώνας της νυχτερινής ζωής του Μανχάταν.

«Το παρουσιαστικό του ήταν χαρακτηριστικό– με εκείνα τα μαλλιά και τα φρύδια» είπε η Άντερσον στην εφημερίδα. Η ίδια τόνισε ότι η επίθεση ήταν τυχαία και δεν είχε προηγηθεί η παραμικρή συζήτηση μεταξύ τους.
«Δεν επρόκειτο για ένα σεξουαλικό φλερτ. Δεν γνωρίζω γιατί το έκανε. Ήταν σαν να θέλει να αποδείξει ότι απλά μπορούσε να το κάνει» είπε η γυναίκα στην εφημερίδα.

Η Washington Post επισήμανε ότι η εκπρόσωπος τύπου του δισεκατομμυριούχου Χόουπ Χικς δήλωσε ότι ο υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου «διαψεύδει κατηγορηματικά αυτήν την ψευδή κατηγορία από κάποια που αναζητά δωρεάν δημοσιότητα. Είναι απόλυτα γελοία».

Η μαρτυρία της Άντερσον βλέπει το φως της δημοσιότητας μετά τις αποκαλύψεις άλλων γυναικών που κατήγγειλαν τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκαν από τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Επρόκειτο για μια σεξουαλική επίθεση και ήταν κάτι για το οποίο σιώπησα» σημείωσε η καταγγέλλουσα.
«Και δεν μιλούσα. Και γιατί να μην μιλήσω; Στην πραγματικότητα όλες οι γυναίκες πρέπει να μιλάνε εάν τις αγγίξουν προσβλητικά, να το πουν σε κάποιον και να μιλήσουν για αυτό. Να πάνε στις αρχές και να καταθέσουν μήνυση. Δεν είναι σωστό».

Και η ομογενής Σάμερ Ζερβός κατηγορεί τον Τραμπ για σεξουαλική παρενόχληση
Η 41χρονη Σάμερ Ζερβός προστέθηκε στον κατάλογο των γυναικών που κατηγορούν τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ για σεξουαλική παρενόχληση.

Σε μια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με την δικηγόρο της Γκλόρια Όλρεντ στο Λος Άντζελες, η Ζερβός υποστήριξε ότι ο Τραμπ προσπάθησε να την ρίξει στο κρεβάτι όταν τον συνάντησε το 2007 στο ξενοδοχείο Beverly Hills για να συζητήσουν πιθανή πρόσληψη της για εργασία.

Η Ζερβός συμμετείχε το 2006 στο τηλεοπτικό ριάλιτι «The Apprentice» (Ο Μαθητευόμενος) που παρουσίαζε ο Τραμπ και τόνισε πως αργότερα επικοινώνησε μαζί του για να ζητήσει να εργαστεί σε μια από τις επιχειρήσεις του.

Όπως υποστήριξε, πραγματοποίησε μια πρώτη επαγγελματική συνάντηση με τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο, στο τέλος της οποίας ο Τραμπ την φίλησε και της ζήτησε τον αριθμό του τηλεφώνου της.

Εβδομάδες αργότερα ο Τραμπ της τηλεφώνησε για την προσκαλέσει σε ένα ξενοδοχείο στο Λος Άντζελες. Η Ζερβός είπε ότι κατά την διάρκεια της δεύτερης συνάντησης τους, ο μεγιστάνας ήταν σεξουαλικά επιθετικός.

«Με έπιασε απότομα από τον ώμο και άρχισε να με φιλάει επανειλημμένα, πολύ επιθετικά και έπιασε το στήθος μου», δήλωσε η 41χρονη.

Πρόσθεσε πως απέρριψε τις σεξουαλικές κινήσεις του Τραμπ και σύντομα ξεκίνησε να συζητά μαζί του σαν να βρισκόντουσαν σε μια συνέντευξη για δουλειά. Αργότερα είπε ότι της προσφέρθηκε μια δουλειά με χαμηλές αποδοχές σε ένα από τα γήπεδα γκολφ, ιδιοκτησίας του Τραμπ.

Την ίδια στιγμή οι μεγάλοι χρηματοδότες των Ρεπουμπλικάνων φαίνεται ότι γυρίζουν την πλάτη στον Τραμπ. Σύμφωνα με τους New York Times τα μεγάλα «πορτοφόλια» ζητούν από το κόμμα να εγκαταλείψει τον προεδρικό υποψήφιο του. Η εφημερίδα επικαλείται δωρητές που έχουν καταβάλει εκατομμύρια δολάρια στους Ρεπουμπλικάνους και εκτιμούν πλέον ότι το τελευταίο από τα σκάνδαλα, που πλήττουν την εκστρατεία του Τραμπ, απειλεί και το κόμμα, το οποίο οφείλει να εγκαταλείψει τον υποψήφιο, ο οποίος βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση.

Το επιτελείο του Τραμπ φαίνεται ότι βρίσκεται υπό πίεση, καθώς επιβεβαίωσε ότι ακυρώθηκαν οι προεκλογικές διαφημίσεις του υποψηφίου στην Βιρτζίνια. Στόχος του επιτελείου είναι να κρατήσει τα χρήματα στο ταμείο προκειμένου να τα ρίξει όλα στις πολιτείες, όπου αναμένεται ντέρμπι μεταξύ των δύο υποψηφίων.

Αντίθετα οι σύμβουλοι της Κλίντον ρίχνουν το βάρος σε επιθέσεις σε παραδοσιακά «κάστρα» των Ρεπουμπλικάνων, όπως την Αριζόνα και την Τζόρτζια.

Στο πλευρό της Κλίντον με συνεχείς δηλώσεις είναι ο Αμερικανός πρόεδρος. Ο Μπαράκ Ομπάμα προειδοποίησε ότι στις εκλογές του Νοεμβρίου «διακυβεύεται η ίδια η δημοκρατία», υποστηρίζοντας ότι η πρόοδος που επιτεύχθηκε κατά τη διάρκεια της δικής του προεδρίας, τα τελευταία οκτώ χρόνια, «θα πεταχτεί από το παράθυρο» αν οι ψηφοφόροι επιλέξουν για ηγέτη τους τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ομπάμα εκφώνησε την ομιλία αυτή σε μια προεκλογική συγκέντρωση υπέρ της Χίλαρι Κλίντον στο Κλίβελαντ του Οχάιο. Κάλεσε μάλιστα τους ψηφοφόρους να σπεύσουν να ψηφίσουν από τώρα, εφόσον έχει ξεκινήσει η διαδικασία της επιστολικής ψήφου στην Πολιτεία αυτή.

Αναφερόμενος στα όσα έχει πει κατά καιρούς ο Ντόναλντ Τραμπ για τις γυναίκες, ο Μπαράκ Ομπάμα υπογράμμισε ότι «δεν χρειάζεται να είσαι σύζυγος ή πατέρας» για να ξέρεις ότι τα σχόλια του «δεν είναι σωστά». Αρκεί να είσαι ένα αξιοπρεπές ανθρώπινο ον, πρόσθεσε.

Η ομιλία του Ομπάμα διακόπηκε για λίγα λεπτά από έναν υποστηρικτή του Τραμπ που ακούστηκε να φωνάζει ότι ο Μπιλ Κλίντον είναι βιαστής. Ο Μπαράκ Ομπάμα άφησε να εννοηθεί ότι ο άνθρωπος αυτός ίσως πληρώθηκε για να πάει στη συγκέντρωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα