Ήταν ομοφυλόφιλος ο Κάρι Γκραντ; (BINTEO-EIKONEΣ)

21:00 9/8/2016 - Πηγή: Aixmi

Ένας από τους πιο γοητευτικούς άνδρες της χρυσής εποχής του αμερικανικού κινηματογράφου Κάρι Γκραντ γεννήθηκε στη Βρετανία το 1904. Στη διάρκεια της ζωής του παντρεύτηκε πέντε φορές.

Κανένας από τους γάμους του διήρκεσε πολύ με αποτέλεσμα να εγείρονται εικασίες σχετικά με την πραγματική αιτία της διάλυσης του κάθε γάμου. Κι ολες κατέληγαν στο ίδιο συμπέρασμα Ότι ο θρυλικός σταρ ήταν ομοφυλόφιλος και το κρατούσε κρυφό κρατώντας τις γυναίκες ως βιτρίνες στη δεύτερη ζωή του.

Μάλιστα, σύμφωνα με το βιβλίο ενός από τους φερόμενους εραστές του «Οι γυναίκες που έγδυσε», στο οποίο βασίστηκε και το ομότιτλο ντοκιμαντέρ ασχολείται με τη σεξουαλικότητα του Κάρι Γκραντ και υπόσχεται άφθονες αποκαλύψεις σχετικά με την ερωτική ζωή του σταρ.

Αιτία κι αφορμή για τις φήμες στάθηκε η στενή φιλία του με τον διάσημο ηθοποιό Ράντολφ Σκοτ με τον οποίο φέρεται να συζούσαν επί δεκαετία.

Η εγγονή του Γκραντ, Τζένιφερ, το 2011, είπε πως ο παππούς της απολάμβανε όταν τον έλεγαν γκέι γιατί οι γυναίκες πείσμωναν να αποδείξουν ότι ήταν λανθασμένη η φήμη και τον διεκδικούσαν πιο έντονα.

Επίσης ο ίδιος είχε πει στον σκηνοθέτη Πίτερ Μπογκντάνοβιτς: Δεν έχω κάτι με τους γκέι απλώς εγώ δεν είμαι ένας…

Ωστόσο, στο βιβλίο του σχεδιαστή κουστουμιών Όρι Κέλι «Οι γυναίκες που έγδυσε» υπάρχουν σαφείς υπόνοιες για τη σεξουαλικότητα του Γκραντ με υπαινιγμό ότι οι δυο τους ήταν εραστές».

Σύμφωνα με τον Κέλι ο Γκραντ έκρυβε το γεγονός ότι είναι ομοφυλόφιλος προκειμένου να επιτύχει σε μία ομοφοβική βιομηχανία.

Η Αυστραλή σκηνοθέτρια του ντοκιμαντέρ Γκίλιαν Άρμστρονγκ ανέφερε στο ομοφυλοφιλικό περιοδικό «Out»: Υπήρχε τόση πίεση να διαμορφώσουν αυτό που θεωρείτο συνηθισμένη, ομαλή ζωή. Από την πλευρά του ο Όρι αρνιόταν να κρύψει τη σεξουαλικότητά του πίσω από έναν ψεύτικο γάμο. Είχε τόσο μεγάλη συναίσθηση της προσωπικής ακεραιότητας κι αυτό ακριβώς θέλαμε να δείξουμε στο φιλμ, την αίσθηση γενναιότητας.

Ο Κέλι είπε πως συνάντησε τον Αρτσιμπάλντ Λιτς το 1925. μΕτονομάστηκε σε Κάρι Γκραντ, το 1931 λίγο πριν από τα 25α γενέθλιά του.

Ο ιστορικός του κινηματογράφου Ουίλιαμ Τζ. Μαν λέει στο ντοκιμαντέρ: Ήταν μία πολη γεμάτη εργένηδες. Γύρω σου ήταν άνδρες που ζούσαν με τρόπους που ούτε καν φανταζόσουν πίσω στο σπίτι σου.

Κι ενώ ο Κέλι σταμάτησε να αποκαλεί τον Γκραντ το «αγόρι» του, κάτι που δηλώνεται ευθέως το ντοκιμαντέρ, ενοχλήθηκε από την εμμονή του Γκραντ με τις εξωφρενικά όμορφες ξανθές γυναίκες λέγοντας «κι όμως πάντα επιστρέφει σ’ εμένα». Στο ντοκιμαντέρ περιγράφονται περιστατικά βίας ανάμεσα στους Γραντ και Κέλι.

Η Κάθριν Τόμπσον που έγραψε το ντοκιμαντέρ δήλωσε στη New York Post: «Η φυσική βία ανάμεσα σε άνδρες δεν ήταν ασυνήθιστο φαινόμενο ανάμεσα σε ομοφυλόφιλους εκείνη την εποχή. Μπορεί να υπήρξε ένας συνδυασμός αυτοκαταστροφής και σύγχυσης που μπορεί να εκδηλωνόταν με μπουνιές ή ο Γκραντ να πετούσε έξω από το κινούμενο αυτοκίνητο τον Κέλι«.

Ο Γκραντ έγινε ευρέως γνωστός μετά την επιτυχία του στην ταινία «The Philadelphia Story» το 1940 και από τότε διαφύλασσε σαν κόρη οφθαλμού τη δημόσια εικόνα του.

Απείλησε να μηνύσει την αρθρογράφο Χέντα Χόπερ επειδή υπονόησε ότι «δεν ήταν φυσιολογικός».

Το 1980 ο Τσέβι Τσέις αστειεύτηκε σχετικά με τον Κάρι Γκραντ: Καταλαβαίνω πως ήταν ομοφυλόφιλος. Τι κοπέλα!. Τα σχόλια αυτά, που έγιναν σε μια περίδο προτού γίνει γνωστή η λέξη ομοφοβία, οδήγησαν σε μήνυση ενώ οι δύο πλευρές οδηγήθηκαν σε εξωδικαστικό διακανονισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα