Ιστορική νίκη του Βασίλη Αλεξανδρή στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών

19:52 5/3/2014 - Πηγή: Aixmi

Ιστορική, για τα δικηγορικές εκλογές, νίκη κατέγραψε ο υποψήφιος για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, Βασίλης Αλεξανδρής, ο οποίος κέρδισε τον… τίτλο του προέδρου του μεγαλύτερου επιστημονικού συλλόγου της χώρας με ποσοστό 70,67% έναντι 29,33%, που απέσπασε ο απερχόμενος πρόεδρος Γιάννης Αδαμόπουλος.

Από τους 9.065 ψηφοφόρους (η συμμετοχή έφτασε στο

42%) εμπιστοσύνη στον νέο πρόεδρο έδειξαν 5.755 δικηγόροι, ενώ τον Γιάννη Αδαμόπουλο ψήφισαν μόλις 2.388 συνάδελφοί του.

O 59χρονος ποινικολόγος “κατέβηκε” πρώτη φορά στις εκλογές του ΔΣΑ, χωρίς κομματικό χρίσμα, έχοντας όμως την υποστήριξη συνδυασμών από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους. Εάν και είναι γιος του Στάθη Αλεξανδρή, που είχε διατελέσει υπουργός στις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου, μπήκε στον προεκλογικό στίβο αρνούμενος οποιαδήποτε κομματική ταμπέλα. Στηρίχθηκε, ωστόσο, από τον Δημήτρη Βερβεσό (από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ), τη ΔΗΜΑΡ, αλλά και από τον συνδυασμό του Γιώργου Μπουλούκου, που προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία.

«Το αποτέλεσμα δεν αποτελεί έπαθλο για κανένα κομματικό σχηματισμό. Θα περιφρουρήσουμε με κάθε τρόπο την αυτοτέλειά μας. Θέλουμε, ξέρουμε και μπορούμε να αλλάξουμε την καθημερινότητά μας, να αυξήσουμε το κύρος μας και να καθιερώσουμε την αξιοπρέπειά μας. Την απόφαση αυτή θα την πάρουμε και θα την υλοποιήσουμε όλοι μαζί. Χωρίς διαχωρισμούς” είπε αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ο Βασίλης Αλεξανδρής.

Λίγο νωρίτερα, ο Γιάννης Αδαμόπουλος, είχε συγχαρεί τον συνυποψήφιό του, κάνοντας λόγο για προσωπικά λάθη και όχι μόνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα