Ισπανία προς Βρετανούς: Δώστε μας τώρα πίσω το Γιβραλτάρ

20:16 24/6/2016 - Πηγή: Aixmi

Περισσότεροι από 96% των κατοίκων του μικρού Γιβραλτάρ ψήφισαν υπέρ της παραμονής της Μεγάλης Βρετανίας στην ΕΕ, κόντρα στο τελικό αποτέλεσμα.

Μετά από το Brexit άνοιξαν οι ορέξεις των Ισπανών για να αποκτήσουν και πάλι την κυριαρχία από αυτό το μικρό βραχώδες αλλά πολύ σημαντικό κομμάτι της ιβηρικής χερσονήσου.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας José Manuel Garcia Margallo είπε το πρωί της Παρασκευής σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό: «Πρέπει να αποφασίσουμε τώρα ποιες σχέσεις θα έχει το Γιβραλτάρ

με την ΕΕ αν θέλει να συνεχίσει να έχει σχέση με την εσωτερική αγορά της Ένωσης». Πρότεινε συγκεκριμένα: «μια ισπανοβρετανική συγκυριαρχία των «βράχων»». Αυτό – όπως είπε – θα ισχύσει για ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η μεταβίβαση αυτού του κομματιού γης στην Ισπανία».

Η χερσόνησος του Γιβραλτάρ παραδόθηκε το 1713 αππο τους ισπανούς στη Μεγάλη Βρετανία αλλά η Μαδρίτη δεν εγκατέλειψε ποτέ τις προσπάπειες ανάκτησής της.

«Η στιγμή που θα κυματίσει η ισπανική σημαία στο Γιβραλτάρ έχει πλησιάσει», κατέληξε στη συνέντευξή του ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών

Keywords
Τυχαία Θέματα