Ισόβια κάθειρξη στον «δράκο των ασανσέρ» για ανθρωποκτονία

14:10 19/6/2017 - Πηγή: Aixmi

Σε ισόβια κάθειρξη καταδίκασε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον 44χρονο που φέρεται να δολοφόνησε τον 21χρονο Νικήτα Κορωνιό μπροστά στα μάτια της κοπέλας του, στον Λυκαβηττό, ενώ έχει καταδικαστεί σε 179 χρόνια κάθειρξη για βιασμούς σε βάρος 28 γυναικών στις οποίες επετίθετο κυρίως σε ασανσέρ τη δεκαετία του 1990.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι ήταν εκείνος που σκότωσε τον νεαρό φοιτητή, ενώ αυτό που τον κάθισε στο εδώλιο για ανθρωποκτονία ήταν ένα αποτύπωμα που βρέθηκε πολλά χρόνια μετά στο αυτοκίνητο του θύματος.

Απολογούμενος, ο 44χρονος δήλωσε πως «δεν

θέλω να δικαστώ για το παρελθόν μου» και τόνισε πως ενώ ο ίδιος μπαινοβγαίνει στη φυλακή επί σειρά ετών, η αστυνομία ταυτοποίησε το αποτύπωμα του στο αυτοκίνητο που έγινε το έγκλημα με τόσα χρόνια καθυστέρηση.

«Δεν ξέρω πως βρέθηκε το ίχνος εκεί. Ουδέποτε πήγα στον Λυκαβηττό. Έκανα κάποιες κλοπές και μπήκα στο ανηλίκων. Όταν βγήκα έκανα πάλι κλοπές και καταδικάστηκα σε 8 χρόνια. Όταν το 1996 αποφυλακίστηκα δούλευα σαν μπογιατζής. Μετά έκλεβα τσάντες, όμως, δεν είχα ασκήσει ποτέ βία. Κατηγορήθηκα μόνο για έναν βιασμό και δυο απόπειρες, έφαγα 170 χρόνια φυλακή διότι είχα κάνει πολλές ληστείες. Όταν αποφυλακίστηκα το 2008 δούλευα σε μια εταιρεία εκδηλώσεων και μετά μου χρέωσαν κάποιες άλλες υποθέσεις με κλοπές τσαντών και γι’ αυτό μπήκα πάλι μέσα» (…) Για βιασμό έχω καταδικαστεί μόνο για μια πράξη, καμιά άλλη φορά, και ο βιασμός που καταδικάστηκα ήταν με μια κοπέλα που είχαμε βγει και είχαμε πιει. Δεν μπορώ να κατηγορούμαι για κάτι που δεν έκανα».

Keywords
Τυχαία Θέματα