Ισλαμιστής ο νέος πρόεδρος της Αιγύπτου – Ο στρατός κρατάει τα γκέμια!

19:01 24/6/2012 - Πηγή: Aixmi

Οι φόβοι των στρατιωτικών, που κυβερνούν την Αίγυπτο ενάμισυ χρόνο μετά την ανατροπή του καθεστώτος Μουμπάρακ, επιβεβαιώθηκαν και οι ισλαμιστές «Αδελφοί Μουσουλμάνοι» κέρδισαν την προεδρική εκλογή.

Ο υποψήφιός τους Μοχάμεντ Μόρσι εκλέγεται πρόεδρος της χώρας με 51,7% έναντι 48,3% του Αχμέτ Σαφίκ, τελευταίου πρωθυπουργού της κυβέρνησης Μουμπάρακ και πρώην

πτέραρχου του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας!
Μόλις ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα χιλιάδες οπαδοί του ισλαμιστικού κόμματος κατέκλυσαν την πλατεία Ταχρίρ, το λίκνο της αιγυπτιακής επανάστασης την περασμένη άνοιξη.

Τον ηττημένο Σαφίκ υποστήριξε ο στρατός, η αστική τάξη της χώρας και οι χριστινική κοινότητα των Κοπτών, που αριθμεί περίπου 10 εκατομύρια σε σύνολο 80 εκατομυρίων κατοίκων.
Διαβλέποντας την αρνητική εξέλιξη το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο είχε φροντίσει πριν από λίγες μέρες να απογυμνώσει το νέο πρόεδρο από τις βασικές εξουσίες του, τις οποίες μετέφερε στην ηγεσία του Στρατεύματος!
Ταυτόχρονα, είχε σπεύσει να διαλύσει τη Βουλή, στην οποία κυριαρχούσαν οι «Αδελφοί Μουσουλμάνοι», με επίκληση διαφόρων τυπικών κολλημάτων…

Keywords
Τυχαία Θέματα