ΗΠΑ: Διχάζονται οι δικαστές για τις αμβλώσεις – Μαζικές διαδηλώσεις

22:02 2/3/2016 - Πηγή: Aixmi

Βαθιά διχασμένοι εμφανίστηκαν οι δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ κατά την εξέταση της μεγαλύτερης υπόθεσης που αφορά το επίμαχο θέμα των αμβλώσεων εδώ και σχεδόν μία δεκαετία. Ο δικαστής Άντονι Κένεντι, η απόφαση του οποίου είναι καθοριστικής σημασίας, δεν αποκαλύπτει και πολλά σχετικά με το πώς θα αποφανθεί στη διαδικασία κατά την οποία κρίνεται ένας νόμος του Τέξας, ο οποίος προβλέπει αυστηρούς περιορισμούς σε κλινικές και γιατρούς που προχωρούν σε αμβλώσεις.

Ο Κένεντι, η ψήφος του οποίου είναι

συχνά καθοριστικής σημασίας σε υποθέσεις που κρίνονται στο νήμα, σε ένα βαθμό υπονόησε ότι θα στείλει την υπόθεση σε κατώτερο δικαστήριο προκειμένου να παρουσιαστούν πρόσθετες αποδείξεις αναφορικά με τον αντίκτυπο του νόμου, κάτι που σημαίνει ότι η υπόθεση ενδέχεται να μην επιλυθεί για πολλά ακόμη χρόνια.

Καθώς λείπει μια ψήφος μετά τον θάνατο του δικαστή Άντονιν Σκαλία την 13η Φεβρουαρίου, οι δικαστές ενδέχεται να χωριστούν στα δύο με ψήφους 4 προς 4.

Εν αναμονή η απόφαση του δικαστηρίου εκατοντάδες διαδηλωτές υπέρ και κατά της άμβλωσης κατέκλυσαν τον χώρο έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο για να διατυπώσουν τα επιχειρήματά τους.

«Το δικαίωμα των γυναικών να διαθέτουν όπου επιθυμούν το σώμα τους πρέπει να γίνει σεβαστό. Ως Τεξανή, είναι σημαντικό για εμένα , όπως επίσης για την αδελφή μου, τις φίλες μας να έχουμε πρόσβαση στην άμβλωση» είπε η 34χρονη Φάραχ.

Για την 21χρονη ωστόσο Κέιτι από το Μέριλαντ «η ζωή ξεκινά από τη σύλληψη και (πρέπει) να προστατεύουμε τους πιο ευάλωτους».

«Πρόκειται για μία ιατρική απόφαση με στόχο την προστασία των γυναικών» είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα