Ηγέτης ο Σπανούλης και μετά από δίμηνη απουσία

21:55 3/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Ο Βασίλης Σπανούλης επέστρεψε στη δράση και το gazzetta.gr καταγράφει όλα όσα έκανε στα 16′ συμμετοχής του.

Πέρασαν δύο μήνες παρά μία μέρα για να ξαναβρεθεί στο παρκέ ο Βασίλης Σπανούλης. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ήταν έτοιμος να επιστρέψει την περασμένη εβδομάδα κόντρα στη Βαλένθια, αλλά κάποιες μικρές ενοχλήσεις ανέβαλλαν τη συμμετοχή

του.

Ο Σπανουλης ακολούθησε κανονικά το χαλαρό πρόγραμμα προπόνησης της μέρας πριν το παιχνίδι με τον Κόροιβο και κατόπιν συζήτησης με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο αποφασίστηκε να παίξει κόντρα στην ομάδα της Πελοποννήσου.

Το γόνατο του δεν αντιμετωπίζει το παραμικρό πρόβλημα και απλά πλέον είναι θέμα ρυθμού. Για να βοηθήσει περισσότερο ο 35άχρονος γκαρντ την ομάδα στο ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης χρειαζόταν λίγα λεπτά συμμετοχής σε επίσημο αγώνα και έτσι έγινε.

Από την προθέρμανση κιόλας φαινόταν η ετοιμότητά του αφού δεν υπήρχε στιγμή που να μην εκτελέσει άσκηση στο 100%. Δεν ξεκίνησε βασικός και ο Σφαιρόπουλος τον έβαλε στο ματς 3:20 πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου.

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού αμέσως εκμεταλλεύτηκε τα ομαδικά φάουλ των αντιπάλων και ταξίδεψε δύο φορές στη γραμμή των βολών σε προσπάθειες για διείσδυση ενώ στη συνέχεια βγήκε από σκριν και εκτέλεσε πίσω από τα 6.75.

Με την παρουσία του Τζαμέλ ΜακΛιν στο παρκέ έπαιξαν αρκετές φορές το pick ‘n’ roll με αποτέλεσμα 4 συνεχόμενους πόντους του Αμερικανού.

Στο δεύτερο ημίχρονο όταν και ξαναπέρασε στο παρκέ βρήκε 2/2 τρίποντα, το ένα μετά από pick ‘n’ roll και το άλλο στη λήξη της τρίτης περιόδου από τα 8 μέτρα ενώ αύξησε και τις τελικές του πάσες.

Ο Σπανούλης έπαιξε 16:27 και τελείωσε με 13 πόντους και 5 ασίστ.

Σημαντικότερο από τα στατιστικά του ήταν το γεγονός πως πάταγε καλά και δεν υπήρχε ίχνος φόβου, δεν υπήρχε ίχνος δεύτερης σκέψης πριν πάει προς τα μέσα και έρθει σε επαφή με την άμυνα.

Αυτά τα δύο ήταν τα σημαντικότερα στοιχεία από την πρώτη εμφάνιση του Σπανούλη μετά τον τραυματισμό του.

Φυσικά και χρειάζεται χρόνος και υπομονή για να βρει ρυθμό και «να φτιάξουν όλα τα γύρω γύρω» όπως είχε πει κι ο ίδιος από τη Βαλένθια.

Πηγή: gazzetta.gr

The post Ηγέτης ο Σπανούλης και μετά από δίμηνη απουσία appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα