Ιδιαίτερα εκνευρισμένη η Μέρκελ: Συμφωνία πριν ανοίξουν οι αγορές τη Δευτέρα

21:04 25/6/2015 - Πηγή: Aixmi

Στη σκληρή γραμμή του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κινήθηκε η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ενώ ιδιαίτερα επιθετικοί ήταν οι περισσότεροι κεντροδεξιοί ηγέτες.

Στη σύναξη των Ευρωπαίων κεντροδεξιών ηγετών, μεταξύ των οποίων ήταν και αρκετοί Πρωθυπουργοί, λίγο πριν τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., το κλίμα ήταν

πολύ βαρύ για την ελληνική κυβέρνηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Άνγκελα Μέρκελ εμφανίστηκε ιδιαίτερα εκνευρισμένη για το γεγονός ότι δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία μεταξύ Αθήνας και πιστωτών και παραμένει ανοικτή η διαπραγμάτευση.

Η Γερμανίδα καγκελάριος στην τοποθέτησή της, ήταν απόλυτη και τόνισε πως πρέπει να υπάρξει συμφωνία και δεν δίνει η ίδια κανένα περιθώριο για μετά την 30η Ιουνίου, ενώ η γερμανική γραμμή, κοινή και με το SPD που ηγείται ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, είναι ότι δεν μπορεί να υπάρξει περαιτέρω βοήθεια χωρίς μεταρρυθμίσεις.

Επίσης η Άνγκελα Μέρκελ ανέφερε ότι πρέπει να υπάρξει μια συμφωνία με την Ελλάδα πριν ανοίξουν οι αγορές την ερχόμενη Δευτέρα και ξεκαθάρισε ότι η Γερμανία δεν θα δεχθεί «να την εκβιάσει» η Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα