Ο Σόιμπλε πυρπόλησε το Eurogroup -Ήθελε πιο σκληρά μέτρα από της τρόικας‏

20:55 25/6/2015 - Πηγή: Aixmi

Ο Βόλφγκαγκ Σόιμπλε, μαζί με άλλους επτά υπουργούς «δορυφόρους» του, τίναξαν στον αέρα το Eurogroup, με το πρόσχημα ότι δε δέχονται να συζητήσουν επί δυο κειμένων -ένα των θεσμών και ένα της ελληνικής κυβέρνησης.

Στην πραγματικότητα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών απαιτεί πολύ σκληρότερα μέτρα από εκείνα που προτείνουν οι θεσμοί -πόσο μάλλον από όσα είναι έτοιμη να δεχθεί η Αθήνα. Το είπε, μάλιστα, προς τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν

Ντάιζελμπλουμ.

«Η πρότασή σας είναι έξω από το πλαίσιο του μνημονίου και δεν πρόκειται να εγκριθεί από τους βουλευτές των άλλων Κοινοβουλίων -με πρώτο το γερμανικό», του είπε, αφήνοντάς τον εμβρόντητο.

Και σκεφτείτε ότι η πρόταση που βρίσκει «ελαστική» προβλέπει αύξηση του ΦΠΑ στον τουρισμό από το 6,5% στο 23% από την 1η Ιουλίου -εξέλιξη που θα πλήξει βαρύτατα τον τουρισμό, αν συνυπολογίσουμε ότι στο 23% θα ανέβει και ο ΦΠΑ στην εστίαση.

Ο Σόιμπλε έχει πάρει το «πάνω χέρι», γνωρίζοντας ότι η καγκελάριος δε μπορεί να περάσει την όποια συμφωνία από τη γερμανική Βουλή, χωρίς τη δική του στήριξη. Και σε συνεργασία με τον Πωλ Τόμσεν του ΔΝΤ (που, επίσης, κάνει ό,τι θέλει την Κριστιν Λαγκάρντ) οδηγεί την κατάσταση στα άκρα.

Στόχος του είναι να γονατίσει πολιτικά τον Αλέξη Τσίπρα και να ακυρώσει την άποψη των αντιμνημονιακών Ελλήνων ότι υπάρχει εναλλακτικός δρόμος. Και, εναλλακτικά, να οδηγήσει την Ελλάδα σε χρεοκοπία μεσα στο ευρώ και, στη συνέχεια, να τη σπρώξει εκτός Ευρωζώνης…

Keywords
Τυχαία Θέματα