Ηχηρή απάντηση στην Πιονγκγιάνγκ ζητεί η Σεούλ

12:32 3/9/2017 - Πηγή: Aixmi

Μετά την ανακοίνωση της επιτυχούς δοκιμής βόμβας υδρογόνου από την Πιονγκγιάνγκ, υπήρξε σφοδρή αντίδραση από τη Σεούλ, όπου ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν ζήτησε να δοθεί «η πιο ισχυρή» απάντηση στη γείτονα χώρα του.

Ο Μουν επεσήμανε ότι θα πιέσει ώστε να ληφθούν «όλα τα διπλωματικά μέτρα, και κυρίως ενέργειες από το Συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ, ώστε να απομονωθεί εντελώς η Βόρεια Κορέα».

Ουάσινγκτον και Σεούλ συζήτησαν το ενδεχόμενο να αναπτύξουν στην κορεατική

χερσόνησο αμερικανικά στρατηγικά στρατιωτικά μέσα, σύμφωνα με τον σύμβουλο του Νοτιοκορεάτη προέδρου.

Από την πλευρά της και η Ιαπωνία αντεδρασε έντονα τονίζοντας διαμέσω του πρωθυπουργού της Σίνζο Άμπε πως «εάν η Βόρειος Κορέα πραγματοποίησε πυρηνική δοκιμή, αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο».

Ο Ιάπωνας ΥΠΕΞ υπογράμμισε: «Επιβεβαιώνουμε στο όνομα της κυβέρνησης ότι η Βόρειος Κορέα πραγματοποίησε μία πυρηνική δοκιμή».

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας δημοσίευσε μια δήλωση λέγοντας ότι «αντιτάσσεται αποφασιστικά» και «καταδικάζει έντονα» την πυρηνική δοκιμή: «Η Δημοκρατική Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας διεξήγαγε και πάλι πυρηνικό έλεγχο παρά την ευρεία αντίθεση της διεθνούς κοινότητας. Η κινεζική κυβέρνηση διαφωνεί και το καταδικάζει σθεναρά«.

Keywords
Τυχαία Θέματα