Παγκόσμια αγωνία – Η Β. Κορέα παραδέχεται: Κάναμε δοκιμή βόμβας υδρογόνου (ΒΙΝΤΕΟ)

10:35 3/9/2017 - Πηγή: Aixmi

Αγωνία επικρατεί παγκσμίως μετά την επίσημη ανακοίνωση από την Πιονγκγιάνγκ ότι προχώρησε σε δοκιμή βόμβας υδρογόνου. Η ισχύς της βόμβας υδρογόνου μπορεί να φθάσει τις εκατοντάδες κιλοτόνους, η πυροδότησή της μπορεί να γίνει και σε μεγάλο υψόμετρο, ενώ η εγχώρια παραγωγή αυτού του θερμοπυρηνικού όπλου σημαίνει ότι η Βόρεια Κορέα είναι σε θέση να παράγει πυρηνικά όπλα κατά βούληση, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του καθεστώτος.

Αρχικά

υπήρξαν φόβοι για σεισμo στη Βόρεια Κορέα, ωστόσο, ήρθε η ανακοίνωση από τα χείλη της παρουσιάστριας της βορειοκορεατικής τηλεόρασης για να διευκρινίσει τα πράγματα σκορπώντας αγωνία στην παγκόσμια κοινότητα καθώς ο ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν κλιμακώνει την ένταση και ουσιαστικά δείχνει τα δόντια του.

Ο ίδιος φωτογραφήθηκε μπροστά στη βόμβα κατά την επιθεώρησή της, ενώ σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων αυτή μπορεί να προσαρμοστεί στην κεφαλή ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου.

Σύμφωνα με την επιτροπή άμυνας της νοτιοκορεατικής Βουλής, η έκρηξη φαίνεται να είχε ισχύ έως και 100 κιλοτόνων, δηλαδή ήταν τέσσερις έως πέντε φορές μεγαλύτερη από την ατομική βόμβα που ερρίφθη από τις Ηνωμένες Πολιτείες στο Ναγκασάκι το 1945.

Ο σεισμός που φαίνεται να προκλήθηκε από τη σημερινή έκτη πυρηνική δοκιμή της Βορείου Κορέας ήταν πέντε έως έξι φορές ισχυρότερος από τη δόνηση που είχε προκληθεί από τη δοκιμή του Σεπτεμβρίου του 2016, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της μετεωρολογικής και σεισμολογικής υπηρεσίας της Νοτίου Κορέας.

Keywords
Τυχαία Θέματα