Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΙ

17:55 7/1/2013 - Πηγή: Aixmi

Του Ανγκ Λι με τους Σούρτζ Σάρμα, Ίρφαν Καν.

Πώς μπορεί να γίνει θεαματική ταινία με μοναδικούς χαρακτήρες έναν έφηβο και μια τίγρη οι οποίοι συνταξιδεύουν στον ωκεανό μέσα με μια μικρή βάρκα; Την απάντηση δίνει ο βραβευμένος με Όσκαρ Ταϊβανός σκηνοθέτης του «Τίγρης και Δράκος» και του «Μυστικού του Brokeback Mountain».

Στην πραγματικότητα όμως η υπέροχη αυτή

ταινία αποκτά το πραγματικό της νόημα μόνο με το αναπάντεχο φινάλε: εκεί που νομίζεις ότι βλέπεις μια ναυτική περιπέτεια, σου βγαίνει υπαρξιακό δράμα.

Όσοι έχουν ήδη παρακολουθήσει την ταινία καταλαβαίνουν τι εννοώ, οι υπόλοιποι ας την δουν όσο το δυνατό πιο απροετοίμαστοι για να μπουν καλύτερα μέσα στον κόσμο της.

Ο Πι του τίτλου είναι ένας νεαρός Ινδός (ο εκπληκτικός και πρωτοεμφανιζόμενος Σούρατζ Σάρμα επιλέχθηκε ανάμεσα σε 3000 υποψήφιους για τον ρόλο) που πήρε αυτό το παρατσούκλι από τον μαθηματικό τύπο 3,14, το γνωστό «π». Οι γονείς του έχουν ένα μικρό ζωολογικό κήπο τον οποίο φορτώνουν σε ένα πλοίο αναζητώντας καλύτερες μέρες στον Καναδά.

Το πλοίο όμως ναυαγεί και ο Πι- μοναδικός επιζών- επιβιβάζεται σε μια βάρκα όπου έκπληκτος διαπιστώνει ότι θα πρέπει να την μοιραστεί με ένα ουραγκοτάγκο, μια ύαινα και μια τίγρη. Και η κατάσταση γίνεται χειρότερη όταν η τίγρης καταβροχθίζει τα δυο άλλα ζώα και εγκαθίσταται μόνη της στην βάρκα. Ο Πι δίνει στην τίγρη το όνομα Ρίτσαρντ Πάρκερ και συμβιώνει μαζί της επί 227 ημέρες.

Όλα αυτά βέβαια θα ερμηνευτούν στην τελευταία σκηνή της ταινίας. Οπότε κάντε υπομονή, προσέξτε όλες τις λεπτομέρειες, κρατήστε σημειώσεις με το μυαλό σας και αφεθείτε στις εξαίσιες, 3D, εικόνες του υποψήφιου για Όσκαρ, διευθυντή φωτογραφίας Κλάουντιο Μιράντα.

Keywords
Τυχαία Θέματα