Η Ζωή θα γίνει «μάνα του λόχου» των Χρυσαυγιτών;

12:45 9/5/2015 - Πηγή: Aixmi

Κατόρθωσε, τελικά, η Ζωή Κωνσταντοπούλου να στρέψει εναντίον της όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης -με εξαίρεση τη Χρυσή Αυγή, της οποίας τα «δικαιώματα» υπερασπίζεται σε κάθε ευκαιρία.

«Κατόρθωσε», λοιπόν, να προκαλέσει καταιγιστική εναντίον της επίθεση και από το ΚΚΕ, αρνούμενη να καταδικάσει τις

απειλές του Χρυσαυγίτη βουλευτή Γιάννη Λαγού προς τη Λιάνα Κανέλλη.

Ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωσε ότι δε μπορεί να εκφράσει γνώμη, επειδή δεν είχε ακούσει και την «άλλη πλευρά» -δηλαδή, τον Χρυσαυγίτη καθοδηγητή της τοπικής στη Νίκαια, η οποία συντόνισε την επίθεση και δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Και ποια ήταν η μια πλευρά που άκουσε, αλλά δεν της έφτανε;
Η Λιάνα Κανέλλη;
Όχι. Ήταν η πρόεδρος της αρμόδιας Επιτροπής και βουλευτής του Σύριζα, η οποία πήγε στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής και κατήγγειλε το περιστατικό.
Αντιλαμβάνεστε ποιας η γνώμη δε θεωρήθηκε αρκετή από την κυρία Κωνσταντοπούλου, όχι για να εκδώσει δικαστική απόφαση, αλλά για να εκφέρει πολιτική άποψη.

Και δεν είναι η πρώτη φορά που δίνει την εντύπωση ότι «αβαντάρει» τους νεοναζί, αλλά η πολλοστή.
Γιατί το κάνει, άραγε;

* Πρόκειται για ιδιότυπη αίσθηση του δικαίου, η οποία την ωθεί να παρακάμπτει την πολιτική πραγματικότητα;

* Αφορά μια στρεβλή αντιμετώπιση του ρόλου της; Πιστεύει, ίσως, ότι είναι οιονεί ιδιοκτήτρια της Βουλής και όχι απλή πρόεδρός της;

* Μήπως πρόκειται για έκρηξη ενός ναρικισισμού, που πιθανότατα ξεπερνά και τον αντίστοιχο του Γιάννη Βαρουφάκη;

Όποια και αν είναι η σωστή ερμηνεία -και ποιον ενδιαφέρει, άλλωστε- το γεγονός παραμένει: η πρόεδρος της Βουλής προσφέρει κάκιστη υπηρεσία, επιχειρώντας συστηματικά να προσδώσει θεσμική νομιμοποίηση σε ένα μόρφωμα που ο Άρειος Πάγος θεωρεί εγκληματική οργάνωση και το έχει καθίσει στο σκαμνί.

Η στάση της αυτή πλήττει το κύρος της ως προέδρου της Βουλής και μειώνει την αποδοχή της στον κόσμο, όπως δείχνουν τα τελευταία γκάλοπ.
Τώρα πια δεν τη μέμφονται μόνο η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Είναι και το ΚΚΕ των αντιφασιστικών αγώνων που τη στοχοποιεί ως «μάνα του λόχου της Χρυσής Αυγής», δηλαδή ως κάτι πολύ περισσότερο και χειρότερο από υπερασπίστρια των νεοναζί.

Και μιλάμε για μια νέα πολιτικό, η οποία προέρχεται από αριστερή οικογένεια με δημοκρατικές περγαμηνές…

Keywords
Τυχαία Θέματα