Η Βόρεια Κορέα απειλεί με πυρηνικό χτύπημα τις ΗΠΑ- Η απάντηση Τραμπ

21:57 11/4/2017 - Πηγή: Aixmi

Με πυρηνικό χτύπημα απειλεί τις ΗΠΑ η Βόρεια Κορέα σε περίπτωση που τα πλοία του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού που δραστηριοποιούνται στον δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό δείξουν «οποιοδήποτε σημάδι επιθετικότητας».

«Ο επαναστατικός ισχυρός στρατός μας παρακολουθεί κάθε κίνηση των εχθρικών στοιχείων (…) τα πυρηνικά μας να στοχεύουν τις επεκτατικές βάσεις των ΗΠΑ,

όχι μόνο στη Νότια Κορέα αλλά και στο ‘θέατρο επιχειρήσεων’ στον Ειρηνικό καθώς και το αμερικανικό έδαφος», έγραφε η βορειοκορεάτικη εφημερίδα Rodong Sinmun.

Η Πιονγιάνγκ ανησυχεί από την σύμπραξη Ουάσινγκτον – Σεούλ για την εγκατάσταση της αντιπυραυλικής ομπρέλας THAAD στο έδαφος της Νότιας Κορέας, η οποία έχει επισπευστεί μετά και τις πρόσφατες βαλλιστικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας.

Ομως ο Αμερικανός πρόεδρος δεν άφησε έτσι τις απειλές καθώς μέσω του λογαριασμού του στο Twitter διαμήνυσε πως η Πιονγιάνγκ «ψάχνει για μπελά» και οι ΗΠΑ «θα λύσουν το πρόβλημα», με ή χωρίς τη συνδρομή της Κίνας.

North Korea is looking for trouble. If China decides to help, that would be great. If not, we will solve the problem without them! U.S.A.

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) April 11, 2017

Keywords
Τυχαία Θέματα