Η Τερέζα Μέι είναι και επίσημα η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας! (ΒΙΝΤΕΟ-ΕΙΚΟΝΕΣ)

21:14 13/7/2016 - Πηγή: Aixmi

Τα ηνία της χώρας ανέλαβε πλέον και επίσημα η Τερέζα Μέι.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον αποχώρησε με την οικογένεια του από την πρωθυπουργική κατοικία της Ντάουνινγκ Στριτ στον αριθμό 10 και η Τερέζα Μέι με τον σύζυγο της εγκαταστάθηκαν.

Η νέα πρωθυπουργός έκανε και τις πρώτες της δηλώσεις από την Ντάουνιγκ Στριτ, όπου ανέφερε πως επισκέφθηκε τη Βασίλισσα Ελισάβετ-ως είθισται- και της ζήτησε να σχηματίσει

κυβέρνηση.

Η Τερέζα Μέι έκανε την επίσημη «πρώτη» και ιστορική επίσκεψη στη Βασίλισσα Ελισάβετ. Η μονάρχης της Βρετανίας δέχθηκε την Τερέζα Μέι, η οποία είναι πλέον και επισήμως η νέα -δεύτερη γυναίκα μετά τη Μάργκαρετ Θάτσερ- πρωθυπουργός της χώρας και της έδωσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Φθάνοντας στο νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ και την πρωθυπουργική κατοικία, δήλωσεΑντικαθιστώ τον Ντέιβιντ Κάμερον, έναν σπουδαίο, σύγχρονο πρωθυπουργό. Υπό την ηγεσία του Ντέιβιντ καταφέραμε να σταθεροποιήσουμε την οικονομία, να μειώσουμε το δημοσιονομικό έλλειμμα και να εντάξουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους στην αγορά εργασίας.

Η πιο σημαντική όμως συμβολή της διακυβέρνησης του Ντέιβιντ δεν είναι η οικονομία, αλλά η κοινωνική δικαιοσύνη. Από την εισαγωγή του πολιτικού γάμου για ομόφυλα ζευγάρια μέχρι την φοροαπαλλαγή των χαμηλού εισοδήματος πολιτών, ο Ντέιβιντ Κάμερον ηγήθηκε μιας κυβέρνησης “Eνός Έθνους”. Και είναι αυτό το πνεύμα με το οποίο και εγώ σχεδιάζω να ηγηθώ.

Πολλοί δεν γνωρίζουν ότι η πλήρης ονομασία του κόμματος μας είναι το “Κόμμα των Συντηρητικών και των Ενωτικών”, και είναι αυτός ο όρος των “Ενωτικών” που έχει μεγαλύτερη σημασία για εμένα. Σημαίνει ότι πιστεύουμε στην Ένωση, στα πολύτιμα δεσμά μεταξύ της Αγγλίας, της Σκωτίας, της Ουαλίας και της Βόρειας Ιρλανδίας. Αλλά σημαίνει και κάτι ακόμα, πέρα από την ενότητα μεταξύ των εθνών του Ηνωμένου Βασιλείου, σημαίνει και την ενότητα όλων των πολιτών μας. Για τον καθένα από εμάς, όπου και να βρισκόμαστε, όποιοι και αν είμαστε.

Αυτό απαιτεί να πολεμήσουμε την αδικία όπου υπάρχει. Στο γεγονός ότι αν γεννηθείς φτωχός θα έχεις προσδόκιμο ζωής 9 χρόνια λιγότερα από το αν ήσουν εύπορος, ή εάν είσαι μαύρος θα αντιμετωπιστείς με περισσότερη αυστηρότητα από το σύστημα δικαιοσύνης, ή εάν είσαι λευκός της εργατικής τάξης θα έχεις τις λιγότερες πιθανότητες από κάθε άλλη πληθυσμιακή ομάδα να ακολουθήσεις πανεπιστημιακές σπουδές, ή εάν είσαι απόφοιτος δημόσιου σχολείου θα είναι σχεδόν αδύνατο να καταλάβεις υψηλά πόστα στον εργασιακό σου χώρο, ή εάν είσαι γυναίκα θα έχεις χαμηλότερη αμοιβή σε σχέση με αυτή που θα λάμβανες αν ήσουν άντρας, ή αν είσαι άτομο με ψυχολογικά προβλήματα δεν θα έχεις τη βοήθεια που χρειάζεσαι, ή αν είσαι νέος θα βρίσκεις πιο δύσκολο από κάθε άλλον να αποκτήσεις το δικό σου σπίτι.

Αλλά η αποστολή μας να κάνουμε την Βρετανία μια χώρα που νοιάζεται και εργάζεται για όλους εκτείνεται πέρα από την καταπολέμηση αυτών των αδικιών και μόνο. Εάν προέρχεσαι από μια μεσαία, σκληρά εργαζόμενη οικογένεια, η ζωή είναι για σένα πολύ πιο δύσκολη απ’ όσο θεωρούν πολλοί στο Γουέστμινστερ. Έχεις εργασία, αλλά δεν έχεις ασφάλεια στον εργασιακό σου χώρο. Έχεις σπίτι, αλλά δεν έχεις σιγουριά για την αποπληρωμή του στεγαστικού δανείου σου. Τα καταφέρνεις ίσα-ίσα, αλλά ανησυχείς για την αύξηση του κόστους διαβίωσης ή την εξασφάλιση μιας θέσης για το παιδί σου στο σχολείο επιλογής σου. Εάν ανήκεις σε κάποια από αυτές τις οικογένειες, εάν είσαι κάποιος που τα “καταφέρνει ίσα-ίσα”, θέλω να απευθυνθώ σε εσένα κατευθείαν.

Ζούμε μια ιστορική περίοδο για τη χώρα μας. Μετά και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, αντιμετωπίζουμε μια σημαντική εθνική αλλαγή. Και είμαι σίγουρη ότι η Μεγάλη Βρετανία θα ανταποκριθεί στην πρόκληση. Kαθώς θα αποχωρήσουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα πολεμήσουμε για έναν τολμηρό και θετικό ρόλο στον κόσμο και θα εργαστούμε για μια Μεγάλη Βρετανία που δουλεύει για τον καθένα από εμάς, και όχι απλά για τους προνομιούχους λίγους. Αυτή θα είναι η αποστολή της κυβέρνησης που ηγούμαι και μαζί θα χτίσουμε μια καλύτερη χώρα».

Νέα κυβέρνηση με έκπληξη Τζόνσον
Εν τω μεταξύ, ανακοινώθηκε ότι ο Φίλιπ Χάμοντ θα είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας και ότι ο Μπόρις Τζόνσον αναλαμβάνει επικεφαλής του Φόρεϊν Όφις.

Η Άμπερ Ράντ επίσης ορίστηκε υπουργός Εσωτερικών. O Μάικλ Φάλον παρέμεινε υπουργός Άμυνας

Και υπουργός Brexit
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερίσα Μέι διόρισε τον Ντέιβιντ Ντέιβις επικεφαλής ενός νέου υπουργείου το οποίο θα χειριστεί τις διαπραγματεύσεις του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αποχώρησή του από αυτήν, όπως επιβεβαίωσε το γραφείο της με μια ανακοίνωσε που έδωσε στη δημοσιότητα πριν από λίγο.

«Η βασίλισσα ενέκρινε τον διορισμό του Ντέιβιντ Ντέιβις στη θέση του υπουργού Αρμόδιου για την Αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφερε η ανακοίνωση του αριθμού 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο Ντέιβις, σημαίνον στέλεχος των Συντηρητικών στο βρετανικό κοινοβούλιο και ατυχήσας αντίπαλος του Ντέιβιντ Κάμερον στην κούρσα για την ηγεσία των Τόρις το 2005, διορίστηκε υπουργός Αρμόδιος για την Αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε άρθρο του το οποίο αναρτήθηκε στον ιστότοπο Conservative Home τη Δευτέρα, ο Ντέιβις, σθεναρός υποστηρικτής του Brexit, εξέφερε την άποψη ότι το Λονδίνο δεν θα πρέπει να βιαστεί να επικαλεστεί το Άρθρο 50 (της Συνθήκης της Λισαβόνας) ώστε να αρχίσει η διαδικασία εξόδου του ΗΒ από την ΕΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα