Aπό τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις τα εκρηκτικά κατά της Ντόρτμουντ;

16:52 15/4/2017 - Πηγή: Aixmi

Τα εκρηκτικά της επίθεσης στο πούλμαν της Μπορούσια Ντόρτμουντ ενδέχεται να προέρχονται από τις προμήθειες των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων, όπως δηλώνει πηγή που συμμετέχει στις έρευνες στη γερμανική εφημερίδα «Welt am Sonntag», το δημοσίευμα της οποίας μεταδίδει το Reuters.

Αν και ακόμη παραμένει αδιευκρίνιστο ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση που προκάλεσε τον τραυματισμό ενός παίκτη της γερμανικής ομάδας και από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα, οι Γερμανοί ερευνητές αμφιβάλλουν για την αυθεντικότητα

των σημειωμάτων ανάληψης ευθύνης, τρία τον αριθμό, που υπεδείκνυαν ισλαμιστές μαχητές πίσω από το περιστατικό. Η «Bild» επικαλείται τις δηλώσεις ενός ερευνητή που ισχυρίζεται ότι υπεύθυνοι για την επίθεση είναι ακροδεξιοί εξτρεμιστές.

«Τα εκρηκτικά στους σωλήνες-βόμβες που ήταν γεμάτες με μεταλλικά καρφιά, είναι πιθανό να προέρχονται από αποθέματα των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων, αλλά αυτό το ενδεχόμενο ερευνάται ακόμη» έγραψε η «Welt am Sonntag».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, για τη χρήση των πυροκροτητών απαιτούνταν ειδικές γνώσεις, οι οποίες δεν είναι εύκολο ν’ αποκτηθούν.

Μία εκπρόσωπος για τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα. Υπενθυμίζεται ότι οι παίκτες της Μπορούσια Ντόρτμουντ αντιμετώπιζαν τη Μονακό στο πλαίσιο του Τσάμπιονς Λιγκ όταν δέχθηκε επίθεση το πούλμαν που τους μετέφερε, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί ο Ισπανός αμυντικός Μαρκ Μπάρτρα και τελικά ο αγώνας να διεξαχθεί την επόμενη ημέρα. Ο Μπάρτρα πήρε εξιτήριο.

Σύμφωνα με τη «Welt am Sonntag», η αστυνομία φοβάται για νέες επιθέσεις, με στόχο κυρίως ποδοσφαιρικούς αγώνες, συναυλίες και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα