Η πετρελαιοκηλίδα στο Σαρωνικό θα φέρει επενδυτές, βρε άσχετοι!

19:58 13/9/2017 - Πηγή: Aixmi

Είσαι, ας πούμε, ο ξένος επενδυτής που αγόρασε τον Αστέρα Βουλιαγμένης. Ετοιμάζεσαι να φτιάξεις εκεί το πρώτο Four Seasons στην Ελλάδα. Σήμερα το πρωί χτυπάει το τηλέφωνο σου την στιγμή που δαγκώνεις ένα κομμάτι φουρνιστού ψωμακίου ολικής αλέσεως αλειμμένο με χαβιάρι.

«Καλημέρα επενδυτή μου«, ακούς να σου λένε σε άπταιστα Ελληνικά. «Θυμάσαι που αγόρασες εκείνην την καταγάλανη παραλία-φιλέτο στο Καβούρι, που πάει πακέτο με τον

Αστέρα; Ε, λοιπόν σου χω και καλά και κακά νέα. Τα καλά νέα είναι ότι στην παραλία βρέθηκε πετρέλαιο. Τα κακά είναι ότι το πετρέλαιο δεν προέρχεται από κάποιο κοίτασμα αλλά από ένα ναυάγιο που έγινε εδώ παρα πέρα στη Σαλαμίνα. Ενα δεξαμενόπλοιο, φίσκα στα καύσιμα πήγε στα καλά καθούμενα και βούλιαξε. Τι γιατί επενδυτή μου; Συμβαίνουν αυτά, πλοίο είναι μπορεί κάποια στιγμή να του ‘ρθει να βουλιάξει. Αν δεν βουλιάξει το πλοίο ποιός θα βουλιάξει; Η οικονομία; Μα κάτι ερωτήσεις που κάνεις…

Εμείς που λες, ως επίσημο κράτος, από αγνή και ανόθευτη ανικανότητα δεν καταφέραμε τρεις μέρες τώρα να περιορίσουμε την μόλυνση στο σημείο του ναυαγίου αλλά την αφήσαμε να απλωθεί σε όλο τον Σαρωνικό, να έρθει να φανεί η μεγαλοπρέπειά της ένα πράγμα. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε το πετρέλαιο έχει πιάσει Πειραϊκή, Φρεαττύδα, Φάληρο, Άλιμο, Άγιο Κοσμά, Γλυφάδα κι αν είσαι τυχερός, μέχρι το βράδυ θα έχει σκεπάσει όλη την παραλία του Αστέρα. Γι αυτό σου τηλεφωνήσαμε. Για να σου ανακοινώσουμε ότι μπορεί να πλήρωσες άμμο, αλλά τελικά θα βρεθείς με πετρέλαιο στα χέρια! Και που σαι επενδυτή; Δεν θα χρεώσουμε ούτε ευρώ παραπάνω απο την αρχική συμφωνία. Εμείς γυφτιές δεν κάνουμε «.

Τι κάνεις, εσύ ο επενδυτής, ακούγοντας όλα αυτά τα απίστευτα κι όμως Ελληνικά (για να δανειστώ τον διαχρονικό τίτλο της σατιρικής σειρά του Ζουγανέλη στο Mega); Το αυτονόητο!

Σπεύδεις να ενημερώσεις όλους τους πολυεκατομμυριούχους συντρόφους επενδυτές ότι υπάρχει μια χώρα που χρόνια τώρα πουλάει ήλιο και θάλασσα και όλες της οι κυβερνήσεις διατυμπάνιζαν ότι θα φτιάξουν την ελληνική Ριβιέρα που μπροστά της τύφλα να ΄χει το Μόντε Κάρλο, αλλά τώρα πια το αφεντικό τρελάθηκε και μαζί με τον ήλιο και τη θάλασσα δίνει δώρο και πετρέλαιο!

Το πιάσατε; Άσχετοι! Επενδύσεις προσελκύει η πετρελαιοκηλίδα που αφήνουν τρεις μέρες να σουλατσάρει στο Σαρωνικό. Υπάρχει σχέδιο! Αναπτυξιακό! «Άλλος για την πετρελαιοκηλίδα μας!» είναι η κεντρική ιδέα. Αλλά πού να την καταλάβει το μικρό μυαλουδάκι σας!

Και μην ακούσω ανοησίες για οικολογικές καταστροφές και τα συναφή! Εδώ υπάρχει ένα σχέδιο μεγάλο κι εσύ μιλάς για κάτι πράγματα μικρά, θα αναγκαστώ να παραφράσω το άσμα της Λίτσας και του Μάκη….

**η φωτο είναι «δανεική» από το piraeuspress.gr και απεικονίζει τα βράχια της Πειραϊκής χθες το βράδυ.

thisismarias.com

Follow me on Facebook

Keywords
Τυχαία Θέματα