Καταστροφή: Η πίσσα πνίγει Γλυφάδα, Ελληνικό, Άγιο Κοσμά, Φρεατίδα

18:29 13/9/2017 - Πηγή: Aixmi

Τεράστια είναι η οικολογική καταστροφή στις ακτές της Αττικής από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη» στη Σαλαμίνα, καθώς η πίσσα έχει φτάσει στο Ελληνικό, τον Άγιο Κοσμά, τη Φρεατίδα, αλλά και τη Γλυφάδα και τη Βούλα.

Το κράτος έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο και οι δήμαρχοι προσπαθούν όπως όπως να περιορίσουν τη ζημιά.

Πριν από λίγο ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου έγραψε στο facebook ότι η μάχη είναι άνιση, αλλά οι προσπάθειες συνεχίζονται με την τοποθέτηση πλωτού φράγματος και τη

ρίψη αντιρρυπαντικού υλικού.

«Η θαλάσσια ρύπανση έφτασε στη Γλυφάδα μας και το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό, με εκτεταμένη ρύπανση και έντονη οσμή σε όλο το παραλιακό μέτωπο. Η μάχη είναι άνιση. Από τα χαράματα σήμερα, είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση και συνδράμουμε με όποια μέσα διαθέτουμε στο έργο των αρμόδιων φορέων: τοποθετήσαμε πλωτό φράγμα, ρίξαμε αντιρρυπαντικό υλικό (μια ουσία που διαλύει το πετρέλαιο), απόχη και ειδικές απορροφητικές πετσέτες. Παράλληλα, ένα ειδικό σκάφος προχωρά στον καθαρισμό των υδάτων», τόνισε.

Παρακαλούμε θερμά μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα να μην προσέρχονται οι λουόμενοι στην παραλία και να σέβονται όλοι τις σημάνσεις της δημοτικής αστυνομίας. Ελπίδα όλων μας είναι ότι η ζημιά θα περιοριστεί το συντομότερο δυνατό. Οι ευθύνες, ωστόσο, για την καταστροφή είναι δεδομένες και πρέπει να αποδοθούν άμεσα».

Keywords
Τυχαία Θέματα