Η μυστηριώδης γυναίκα της κολομβιανής σπείρας που έκλεβε ιατρικό εξοπλισμό

10:17 9/6/2017 - Πηγή: Aixmi

Έξι άτομα αριθμεί η κολομβιανή σπείρα που χτυπούσε νοσοκομείο και έκλεβε ιατρικό εξοπλισμό, από τα οποία τα τέσσερα έφθασαν στην Ελλάδα και «χτύπησαν» τα νοσοκομείου του Αγίου Σάββα στην Αθήνα, της Λαμίας, της Λάρισας και του Βόλου, σύμφωνα με τα στοιχεία των Ελλήνων αξιωματικών σε επικοινωνία με τους Κολομβιανούς αρμοδίους.

Από τα έξι άτομα τα δύο είναι γυναίκες. Η μία έφτασε μαζί με τους συνεργούς της στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις

11 Μαΐου, ενώ η δεύτερη έμεινε στην Κολομβία αναλαμβάνοντας την παραλαβή των δεμάτων με τον κλεμμένο ιατρικό εξοπλισμό..

Η φωτογραφία της συγκεκριμένης βρίσκεται στα χέρια των αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής. Όπως γράφει ο «Ελεύθερος Τύπος» πρόκειται για μία θολή φωτογραφία που ελήφθη στις 20 Μαΐου 2017 από κάμερες ασφαλείας σε σταθμό διοδίων, κατά τη μετακίνηση των τεσσάρων μελών του κυκλώματος από την Αθήνα στη Λαμία, όπου συνέχισαν τις επιθέσεις τους μετά την εισβολή στον Άγιο Σάββα. Μέσα στο ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο επέβαιναν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τέσσερα άτομα. Από αυτά τα τρία ταυτοποιήθηκαν συγκεκριμένα τρεις άνδρες ηλικίας 20, 37 και 50 ετών, ενώ μυστήριο παραμένει η ταυτότητα της γυναίκας που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι η Κολομβιανή προσποιήθηκε την ασθενή στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας, λίγα 24ωρα πριν από την κλοπή της 15ης Μαΐου που είχε ως αποτέλεσμα να κλαπεί εξοπλισμός αξίας 500.000 ευρώ. Η Κολομβιανή, η οποία παρείχε όλες τις πληροφορίες για τους χώρους του νοσοκομείου στους συνεργούς της, εμφανίστηκε στον Άγιο Σάββα με πλαστό πορτογαλικό διαβατήριο. Στους χώρους όπου κινήθηκε δεν υπάρχουν κάμερες ασφαλείας και έτσι οι αστυνομικοί δεν έχουν εικόνα από την παραμονή της εκεί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου».

Η φωτογραφία από τον σταθμό διοδίων είναι σημαντική διότι δείχνει ότι πιθανότατα η γυναίκα είχε συμμετοχή και στις υπόλοιπες επιθέσεις στα νοσοκομεία της Λαμίας, του Βόλου και της Λάρισας.

Keywords
Τυχαία Θέματα