Η κυβέρνηση απέρριψε το βέτο της Κομισιόν για τα νομοσχέδια

21:38 17/3/2015 - Πηγή: Aixmi

«Φρένο» στα νομοσχέδια για την ανθρωπιστική κρίση και τις 100 δόσεις επιχειρεί να βάλει ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην τρόικα Ντέκλαν Κοστέλο, προειδοποιώντας της ελληνική κυβέρνηση ότι αποτελούν μονομερείς ενέργειες.

«Υπάρχουν πολλά θέματα που πρέπει να συζητηθούν και αυτό πρέπει να γίνει ως ενιαίο και ολοκληρωμένο πακέτο. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρόκειται για μονομερή ενέργεια, η οποία θα παραβιάσει της συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου στο Eurogroup».

Παρόλα αυτά η κυβέρνηση κατέθεσε το νομοσχέδιο

για τις 100 δόσεις με την μορφή του κατεπείγοντος, ενώ κάλεσε την αντιπολίτευση να στηρίξει το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση.

Πριν από λίγο, μάλιστα, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη ανακοίνωσε τη διάλυση του Ταμείου για τις ιδιωτικοποιήσεις (το ΤΑΙΠΕΔ). Η απόφασή της προκάλεσε την αντίδραση της ΝΔ, η οποία ανέφερε ότι ο Γιάννης Βαρουφάκης είχε συμφωνήσει στο Eurogroup να διατηρηθεί το Ταμείο και τα χρήματα να πηγαίνουν στην εξυπηρέτηση του χρέους και όχι στην αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων, όπως ανακοίνωσε η κυρία Βαλαβάνη…

Keywords
Τυχαία Θέματα