Η Ελλάδα σε ρυθμούς Harlem Shake

13:21 28/2/2013 - Πηγή: Aixmi

Λέγεται Harlem Shake και εξαπλώνεται σαν ιός με ραγδαίους ρυθμούς, σε κάθε ομάδα, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και όχι μόνο. Πρόκειται για τη νέα, ξενόφερτη μόδα, που κερδίζει καθημερινά πολλούς φανατικούς οπαδούς και γοητεύει κυρίως τους νέους, χωρίς να αφήνει αδιάφορους και τους μεγαλύτερους.

Είναι γεγονός πως το Harlem Shake, λειτουργεί ως εκτονωτικό μέσο και δημιουργεί την ανάγκη σε άτομα που έχουν διοχετευμένη

ενέργεια να αποφορτιστούν μέσω αυτού του ιδιαίτερου χορού.

Έγκριτοι ψυχολόγοι και κοινωνιολόγοι, το χαρακτηρίζουν ως το φαινόμενο της εποχής, που δρα καταλυτικά στη ανθρώπινη διάθεση. Είναι ο χορός, που φέρει στοιχεία από αρχέγονες κινήσεις και προκαλεί κλίμα ευφορίας και χαράς.

Βλέποντας τα βίντεο του Harlem Shake, που ανεβαίνουν το ένα μετά το άλλο στο YouTube, το πρώτο πράγμα που εισπράττω είναι η επιθυμία όλων μας να συμμετέχουμε σε κάτι που μας οδηγεί ¨εκτός ορίων¨, είτε είναι extreme sport, είτε είναι Harlem Shake, είτε είναι μια πορεία γεμάτη εντάσεις, προφανώς γιατί η κοινωνική κατάσταση που βιώνουμε μας φορτίζει ακατάπαυστα και βασανιστικά.

Καταπίεση, συναισθηματική απόγνωση και τεταμένα νεύρα, σε μια κοινωνία που χωλαίνει δημιουργώντας πολίτες μη αποδοτικούς, απολίτιστους, οι οποίοι κρύβουν πολύ θυμό μέσα τους.

Αν λοιπόν, χρειάζεστε τονωτικές ενέσεις τύπου Harlem Shake για να ευθυμήσετε, έστω και προσωρινά, τότε αδράξτε την ευκαιρία, αυξήστε την ένταση του ήχου και κουνηθείτε όπως έκαναν χιλιάδες συνάνθρωποί μας. Άλλωστε ο χορός, όσο ¨επιθετική¨ μορφή κι’ αν έχει, δεν προξενεί πόνο και ζημίες, δεν πυροδοτεί εκρήξεις και δεν προκαλεί αιματηρά επεισόδια.

Σας παραθέτω μερικά από τα βίντεο του Harlem Shake, που έχουν χιλιάδες views.

Harlem Shake (original army edition)

Harlem Shake Athens Greece

To Harlem Shake tou PATRASEVENTS!

Keywords
Τυχαία Θέματα