Φοιτητικές Συνταγές | Σοκολατένιο κέικ με OREO

Σοκολατένια έκρηξη ενέργειας σας έχει ετοιμάσει για αυτόν το μήνα ο Αγαμέμνονας.

ΥΛΙΚΑ

100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 2 μεγάλα αυγά ελαφρά χτυπημένα 250 γρ. ζάχαρη ψιλή 100 γρ. σοκολάτα υγείας λιωμένη (κουβερτούρα) 280 γρ, αλεύρι που φουσκώνει μονό του 1 κουτ. του γλυκού Μαγειρική σόδα 2 κουτ. κακάο σκόνη 250 ml γάλα 1 κουτ. Χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ο. Βουτυρώνετε

στρογγυλή φόρμα για κέικ και σκεπάζετε τη βάση με χαρτί ψησίματος. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύετε το βούτυρο με τα αυγά, τη ζάχαρη και τη λιωμένη σοκολάτα. Κοσκινίζετε μέσα το αλεύρι, το σόδα και το κακό. Ανακατεύετε απαλά, να ενωθούν τα υλικά.

Ανακατεύετε το γάλα και τον χυμό λεμονιού σε ένα μπολ και αδειάζετε το μίγμα της σοκολάτας. Χτυπάτε με μίξερ για 1 – 2 λεπτά η ώσπου να γίνει απαλό το μίγμα σας. Αδειάζετε στη φόρμα και ψήνετε για περίπου 1 ώρα η ώσπου να ψηθεί το κέικ σας καλά ως το κέντρο του. Αφήνετε το κέικ μέσα στην φόρμα για 10 λεπτά περίπου, να κρυώσει ελαφρά και ξεφορμάρετε σε σχάρα για να κρυώσει εντελώς. Αν θέλετε αλείφετε την επιφάνεια του κέικ με γλάσο σοκολάτας και τριμμένα oreo. Τέλος κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.

Tips : Γλάσο σοκολάτας: λιώνετε 250 γρ. σοκολάτα σκούρα ψιλοκομμένη (κουβερτούρα) με 125 γρ. βούτυρο σε μικρά κομματάκια. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει ελαφρά, ανακατεύετε και το χρησιμοποιείτε για να αλείψετε το κέικ.

Καλή σας όρεξη…!!!

Keywords
Αναζητήσεις
κεικ με ορεο, συνταγες καπ κεικς
Τυχαία Θέματα