Η αντίδραση των κομμάτων στην απόφαση για τους «8»

18:50 26/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Ανακοινώσεις με τις οποίες επικροτούν την απόφαση του Αρείου Πάγου για τη μη έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών, οι οποίοι κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία, εξέδωσαν τα κόμματα στο σύνολο τους.

ΝΔ: Ο Άρειος Πάγος κράτησε ψηλά το κύρος της χώρας

Χαιρέτησε την απόφαση του Αρείου Πάγου, σχετικά με την έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών, ο τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος μεταξύ

άλλων δήλωσε: «Η ελληνική Δικαιοσύνη αποφάσισε για το σοβαρό θέμα της έκδοσης των 8 Τούρκων στρατιωτικών.

Αποφάνθηκε με βάση το θεσμικό και νομικό πλαίσιο της Πατρίδας μας, τις αρχές και τις αξίες Κράτους Δικαίου, κρατώντας ψηλά το κύρος της χώρας.

Απέδειξε σεβασμό στο ευρωπαϊκό νομικό και αξιακό σύστημα, θεμελιώδη λίθο του οποίου αποτελεί η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου».

Ποτάμι: Θαρραλέα και δικαιοκρατική η απόφαση για τη μη έκδοση των 8
«Το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, με τις θαρραλέες και δικαιοκρατικές αποφάσεις του για τη μη έκδοση των οκτώ Τούρκων, δεν «υποχώρησε» σε σκοπιμότητες διπλωματίας, αλλά λειτούργησε με γνώμονα την ανθρώπινη αξία και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπνέουν τον ευρωπαϊκό δικαιϊκό πολιτισμό και τους ελληνικούς νόμους», τονίζεται στην ανακοίνωση, η οποία καταλήγει: «έστειλε έτσι μήνυμα στη διεθνή κοινότητα ότι η ελληνική δικαιοσύνη παραμένει το θεσμικό αντίβαρο της νομιμότητας, κρατώντας ψηλά το αίσθημα ασφάλειας δικαίου των πολιτών της και όσων ζητάνε την προστασία της».

Ένωση Κεντρώων: Η απόφαση τιμά την Ελληνική Δικαιοσύνη

Για απόφαση που τιμά την ελληνική δικαιοσύνη, κάνει λόγο στην ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων, αναφορικά με τη μη έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών στην Τουρκία.

«H σημερινή απόφαση του Αρείου Πάγου για τη μη έκδοση των Τούρκων αξιωματικών τιμά την ελληνική δικαιοσύνη, γιατί επιβεβαιώνει πανηγυρικά την ανεξαρτησία της. Είναι σύμφωνη με το Διεθνές Δίκαιο, το περί δικαίου αίσθημα και τον ανθρωπισμό του ελληνικού λαού, που δεν θα ανεχόταν άνθρωποι να δίνονται βορά σε βασανιστήρια και φυσική εξόντωση από το αυταρχικό καθεστώς του Ερντογάν» αναφέρει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα