Γραπτή… τιμωρία στον Τσακαλώτο για τον «μποναμά»: Να υπογράψεις ότι δεν θα το ξανακάνεις!

10:19 21/12/2016 - Πηγή: Aixmi

Ούτε συμφωνία ούτε και ένταση είχε η χθεσινή τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group, ενώ τη συνεδρίαση απασχόλησαν έντονα οι εξαγγελίες του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για το έκτακτο βοήθημα στους συνταξιούχους και την αναστολή του ΦΠΑ στα νησιά του Β.Α Αιγαίου.

Μάλιστα, οι εκπρόσωποι της Γερμανίας και Ολλανδίας εξέφρασαν τη διαφωνία τους και επιφυλάχθηκαν να απαντήσουν αν ικανοποιούνται με τη

ρητή δεσμευση από την ελληνική πλευρά ότι δεν θα το… ξανακάνει.

Σήμερα αναμένεται να υπάρξει νέα τηλεδιάσκεψη προκειμένου να ληφθεί μία απόφαση.

Πάντως, οι Ευρωπαίοι υποχρεώνουν τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο να παρέχει γραπτές διαβεβαιώσεις ότι δεν θα επαναληφθούν μονομερείς ενέργειες με δημοσιονομικό κόστος. Ο κ. Τσακαλώτος υποχρεούται μέχρι σήμερα το πρωί να στείλει επιστολή στο EuroWorking Group με την οποία θα διαβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται στο μέλλον να προβεί σε παρόμοια ενέργεια και πως όταν υπάρχει επιπλέον πλεόνασμα σε συνεργασία με τους θεσμούς θα διατίθεται στην αύξηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Επιπλέον θα πρέπει να δώσει τη διαβεβαίωση ότι εάν οι φετινές παροχές στους χαμηλοσυνταξιούχους οδηγήσουν σε απόκλιση από τους δημοσιονομικούς στόχους του 2016, θα καλυφθούν από την κυβέρνηση με πρόσθετα μέτρα.

Όσον αφορά στο μέτρο της αναστολής της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του Β.Α. Αιγαίου θα δεσμεύεται ότι είναι μέτρο που θα ισχύσει μόνο για το 2017.

Keywords
Τυχαία Θέματα