Γλύτωσε την κρεμάλα ο πλοίαρχος που έπνιξε 250 παιδιά

14:49 11/11/2014 - Πηγή: Aixmi

Αν και ο εισαγγελέας είχε προτείνει την ποινή του θανάτου, ο Νοτιοκορεάτης καπετάνιος του μοιραίου πλοίου που έπνιξε 304 ανθρώπους (μεταξύ των οποίων 250 παιδιά) τη γλύτωσε με συνολική ποινή 36 χρόνια.

Το δικαστήριο τον καταδίκασε για φόνο εξ αμελείας, αφαιρώντας την κατηγορία του δόλου, παρότι είχε εγκαταλείψει από τους πρώτους το πλοίο παριστάνοντας τον επιβάτη…

«Δεν αποδείχθηκε ότι οι κατηγορούμενοι γνώριζαν πως τα θύματα επρόκειτο να πεθάνουν εξ αιτίας των ενεργειών τους, ούτε ότι είχαν πρόθεση να σκοτώσουν τους ανθρώπους», αναφέρεται στην απόφαση.

Ωστόσο,

αποδείχθηκε ότι είχαν δώσει εντολή από τα μεγάφωνα στους επιβάτες να μείνουν στις καμπίνες τους, ενώ το πλοίο είχε ήδη αρχίσει να βυθίζεται. Το αποτέλεσμα ήταν να βρεθούν πνιγμένοι μέσα στις καμπίνες.

Αποδείχθηκε, επίσης, ότι το καράβι ήταν υπερφορτωμένο, ενώ είχε υποστεί και παράνομες παρεμβάσεις για να αυξηθούν οι χώροι του.

Ο ίδιος ο 69χρονος πλοίαρχος Λι Ζουν Σακ, στην απολογία του, είχε πει ότι του αξίζει ο θάνατος, αλλά είχε υποστηρίξει πως δεν είχε πρόθεση να θυσιάσει τη ζωή των επιβατών.

Keywords
Τυχαία Θέματα