Γκιουλέν: Η εξουσία έχει δηλητηριάσει τον Ερντογάν

11:41 21/7/2016 - Πηγή: Aixmi

Συνέντευξη στο γερμανικό περιοδικό «Spiegel» από την κατοικία του στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ παραχώρησε ο Τούρκος αυτοεξόριστος ιεροκήρυκας Φετουλάχ Γκιουλέν σημειώνοντας πως «η εξουσία έχει δηλητηριάσει τον πρόεδρο Ερντογάν».

«Είμαι διατεθειμένος να καταθέσω ενώπιον διεθνούς επιτροπής. Αν διαπιστώσει ότι είμαι ένοχος, τότε θα πάω στον θάλαμο εκτέλεσης. Αλλά αυτό δεν θα συμβεί, γιατί δεν έχω κάνει τίποτα», υπογράμμισε ο Γκιουλέν, τον οποίο η κυβέρνηση της Άγκυρας κατηγορεί ότι βρίσκεται πίσω

από το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Ο Τούρκος ιεροκήρυκας τόνισε ότι δεν έχει καμία σχέση με το πραξικόπημα και ότι η συμπεριφορά του Ταγίπ Ερντογάν αγγίζει την παραφροσύνη.

«Έχω ήδη πει πολλές φορές ότι είμαι ενάντια σε κάθε μορφή βίας όταν πρόκειται για την επίτευξη πολιτικών στόχων», λέει ο Γκιουλέν και προσθέτει ότι υποστηρίζει τη δημοκρατία στην Τουρκία.

«Απορρίπτω τα στρατιωτικά πραξικοπήματα» όπως υποστηρίζει.

Για τον Γκιουλέν, ο Τούρκος πρόεδρος έχει γίνει ένας τύραννος με στόχο την εξάλειψη κάθε αντιπολίτευσης.

«Ο Ερντογάν είναι τόσο πεινασμένος για εξουσία που πιστεύει ότι έτσι είναι όλοι. Ο Ερντογάν προέρχεται από μια φτωχή οικογένεια και τώρα ζει σε παλάτια. Η επιτυχία και η εξουσία τον έχουν δηλητηριάσει» τονίζει ο ιμάμης.

Ο 75χρονος Γκιουλέν υπονοεί ότι μπορεί να ήταν ο ίδιος ο Ερντογάν ο οποίος σκηνοθέτησε το πραξικόπημα προκειμένου να ενισχυθεί η δύναμή του.

Τέλος αναφορικά με την έκδοσή του, ο Γκιουλέν θεωρεί ότι δεν θα εκδοθεί γιατί δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία.

«Ο Ερντογάν δεν έχει κανένα στοιχείο να δείξει στους Αμερικανούς. Το δικαστικό σύστημα των ΗΠΑ λειτουργεί. Οι Αμερικανοί δεν θα με παραδώσουν αν δεν υπάρχει κατηγορητήριο με αποδείξεις», τονίζει ο Γκιουλέν.

Keywords
Τυχαία Θέματα