Γκάλοπ ανατροπής στη Γερμανία: Πέφτει η Μέρκελ, ανεβαίνουν οι ακροδεξιοί

20:56 22/9/2017 - Πηγή: Aixmi

Η προεκλογική εκστρατεία κλείνει απόψε στη Γερμανία και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δημιουργούν ενόψει της ψηφοφορίας της Κυριακής. Οι Χριστιανοδημοκράτες της Άνγκελα Μέρκελ φαίνεται να υποχωρούν στο 34%, έναντι του 39% πριν από μια εβδομάδα και του 41%, που είχαν λάβει στις προηγούμενες εκλογές.

Το

κόμμα που ευνοείται είναι το ακροδεξιό ξενοφοβικό AFD, το οποίο κάποιοι ερευνητές φέρνουν ακόμη και στο 13%. Εφόσον η εκτίμηση αυτή επιβεβαιωθεί και από τις κάλπες, το σκηνικό θα αλλάξει δραματικά στην ισχυρότερη χώρα της Ευρώπης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλοί βλέπουν και «δάκτυλο» Ερντογάν πίσω από μια τέτοια προοπτική. Έχοντας υπόψιν τις προτροπές του Τούρκου πρέδρου προς τους συμπατριώτες του, που ζουν στη Γερμανία, να καταψηφίσουν τους Χριστιανοδημοκράτες και τους Σοσιαλδημοκράτες, θεωρούν ως πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να στραφούν πρός το ακροδεξιό κόμμα.

Ας σημειωθεί ότι και ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών Μάρτιν Σουλτς, στην τελευταία ομιλία του, επετέθη με όλες τις δυνάμεις εναντίον του AFD, σε μια προσπάθεια να περιορίσει την επιρροή του…

Keywords
Τυχαία Θέματα