Γκάλοπ Rass: Οριακά μπροστά ο Σύριζα, υπερέχει ο Μειμαράκης

18:33 18/9/2015 - Πηγή: Aixmi

Νέο γκάλοπ, αυτή τη φορά της εταιρείας Rass, φέρνει τον Σύριζα μπροστά -έστω με οριακή διαφορά μικρότερη της μια μονάδας.

Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή, αλλά πολύ κοντά της βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ -Δημοκρατική Συμπαράταξη, η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη και η Ενωση

Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη κινούνται στο όριο της πολιτικής επιβίωσης του 3%, ενώ οι ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου δεν φαίνεται να μπαίνουν στη Βουλή.

Χαμηλά και σε αυτό το γκάλοπ καταγράφεται το Ποτάμι– στην έκτη θέση πίσω από το ΚΚΕ.

Η συσπείρωση του Σύριζα παραμένει εξαιρετικά χαμηλή (μόλις το 57,2% όσων τον είχαν ψηφίσει τον Ιανουάριο δηλώνουν έτοιμοι να τον στηρίξουν ξανά), ενώ το αντίστοιχο ποσοστό της ΝΔ φτάνει σχεδόν το 80%. Παρόλα αυτά η αίσθηση της μεγάλης πλειοψηφίας (63,2%) είναι το κόμμα του Αλέξη Τσίπρας θα κερδίσει τις εκλογές.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός, με ελάχιστη διαφορά, εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας με ποσοστό 39,3%, έναντι 38,2% του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, όμως στο ερώτημα «μεταξύ Τσίπρα – Μεϊμαράκη ποιον θα εμπιστευόσασταν για το μέλλον το δικό σας και της οικογένειάς σας;», ο πρόεδρος της ΝΔ προηγείται καθαρά με 38,3%, έναντι 34,4%.

Το γκάλοπ έγινε για λογαριασμό του iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα