Γιούνκερ: Προσπαθώ να χτίσω μια γέφυρα, αλλά λείπει το ελληνικό τμήμα

09:33 9/6/2015 - Πηγή: Aixmi

Για προσπάθεια δημιουργίας γέφυρας από μέρους του έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ενώ επεσήμανε ότι το ελληνικό τμήμα αυτής της γέφυρας εξακολουθεί να λείπει, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο ARD.

«Πάντα προσπαθούσα να χτίσω γέφυρες. Αλλά αναμένω ακόμα από την Ελλάδα να χτίσει το δικό της κομμάτι της γέφυρας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εωτηθείς τι θα συμβεί εάν η Ελλάδα αποτύχει

να οικοδομήσει «το δικό της κομμάτι», ο Γιούνκερ απάντησε: «Τότε δεν θα υπάρξει γέφυρα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ή το Eurogroup δεν μπορούν να οικοδομήσουν μια ατέρμονη γέφυρα (never-ending bridge)».

Κληθείς να απαντήσει αν έχει χάσει την υπομονή του με την Ελλάδα, μετά τις πληροφορίες ότι αρνήθηκε να λάβει κλήση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της Κομισιόν είπε:

«Προσπαθούσα πάντα να δείχνω σεβασμό στην Ελλάδα» σημείωσε, και πρόσθεσε ότι «αυτό που διακυβεύεται δεν είναι, όπως ορισμένοι πιστεύουν, το πώς θα χειριστεί κανείς την ελληνική κυβέρνηση. Αυτό που διακυβεύεται είναι τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Και πολλοί Έλληνες δεν περνούν καλά λόγω των προγραμμάτων (λιτότητας). Έτσι πάντα προσπαθούσα να χτίσω γέφυρες. Αλλά αναμένω ακόμα από την Ελλάδα να χτίσει το δικό της κομμάτι της γέφυρας», τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα