Γκάλοπ: Κυριαρχεί ο Σύριζα, μεγάλος φόβος για έξοδο από το ευρώ

22:27 8/6/2015 - Πηγή: Aixmi

Ο Σύριζα κυριαρχεί στο πολιτικό σκηνικό και ταυτόχρονα μεγαλώνει ο φόβος των Ελλήνων για την πιθανότητα εξόδου της χώρας από το ευρώ.
Δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονία (για τον Σκάι) δείχνει τον Σύριζα στο 34,5% και τη ΝΔ μόλις στο 16,5%. Βέβαια, τα πράγματα ήταν ακόμη καλύτερα για το κυβερνών κόμμα τον περασμένο μήνα (36,5%) και χειρότερα για το κόμμα Σαμαρά (15,5%)

Ο φόβος εξόδου από την Ευρωζώνη έχει φτάσει στο 51,5%, ενώ το ποσοστό όσων δεν ανησυχούν

έχει περιοριστεί μόλις στο 4,5%.

Στην πρόθεση ψήφου πτώση εμφανίζει το Ποτάμι, ισοψηφώντας με τη Χρυσή Αυγή στο 5,5%. Η συσπείρωση του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη φτάνει μόλις το 58% και οι μεγαλύτερες διαρροές του (9%) είναι προς τον Σύριζα.

Το ΚΚΕ ενισχύεται κατά μία μονάδα (5%), το ΠΑΣΟΚ κατά μισή (3,5%), ενώ μεγάλη ζημιά φαίνεται να παθαίνει το συγκυβερνόν κόμμα των ΑΝΕΛ (3%), οι σημαντικότερες απώλειες του οποίου είναι προς τον Σύριζα (19% της εκλογικής του δύναμης) και τη Χρυσή Αυγή (8%).

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απόψεις των πολιτών για την ανασυγκρότηση Κεντροδεξιάς και Κεντροαριστεράς.

Για την Κεντροδεξιά θεωρούν ως καλύτερο σενάριο τη δημιουργία νέου κόμματος 55,5% και ακολουθεί η συσπείρωση γύρω από τη ΝΔ με πολύ μικρότερο ποσοστό (20,5%).
Ακόμη και στο χώρο όσων ψήφισαν ΝΔ τον περασμένο Ιανουάριο, το 38% ζητά τη συγκρότηση νέου κόμματος (το 48% προκρίνει τη συσπείρωση γύρω από το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά).

Αντιστοίχως, για την Κεντροαριστερά, το 39% θεωρεί ως καλύτερο σενάριο την ένωση σε ένα κόμμα του ΠΑΣΟΚ με το Ποτάμι. Τη συσπείρωση γύρω από το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί μόλις το 4,5% και γύρω από το Ποτάμι το 6,5%).

Keywords
Τυχαία Θέματα