Γιούνκερ: Έχουμε ήδη μία Ευρώπη δύο ταχυτήτων

16:49 10/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ φαίνεται να αναδεικνύει το σενάριο της ΕΕ πολλών ταχυτήτων καθώς όπως είπε: Διαπίστωσα με έκπληξη ότι μερικά κράτη μέλη την έχουν εκλάβει σαν ένα σιδηρούν παραπέτασμα ανάμεσα στην ανατολή και την δύση” κάτι το οποίο δεν ισχύει, όπως εξήγησε.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως αυτό που λέει η λευκή Βίβλος είναι ότι «όσοι θέλουν να κάνουν πιο πολλά μπορούν να κάνουν πιο πολλά» αναφερόμενος στα πέντε σενάρια με το μέλλον της Ευρώπης που δημοσίευσε πριν μερικές μέρες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο κ. Γιούνκερ εμφανίστηκε

για πρώτη φορά υποστηρικτικός του σεναρίου των πολλών ταχυτήτων τονίζοντας ότι αυτό ήδη ισχύει στην ΕΕ. Από την πρώτη ταχύτητα της ευρωζώνης, ο κ. Γιούνκερ υπενθύμισε πως «ήδη έχουμε τον νόμο για τα διαζύγια που υποστηρίζεται μόνο από 17 κράτη μέλη, τον Ευρωπαίο εισαγγελέα που αντίστοιχα μόνο μερικά κράτη μέλη υποστηρίζουν αυτό το εγχείρημα. Έχουμε ήδη μία Ευρώπη δύο ταχυτήτων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιούνκερ.

Όσον αφορά την άσχημη ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε μετά το βέτο των Πολωνών στα συμπεράσματα του Συμβουλίου, δείχνοντας την αντίδραση τους στην επανεκλογή του Τουσκ ως πρόεδρος του Συμβουλίου ο κ . Τουσκ είπε πως θα είναι σε επαφή με την Πολωνική κυβέρνηση, “σήμερα πρότεινα να καθιερώσουμε μία απευθείας γραμμή επικοινωνίας μεταξύ του Ευρωπαϊκού συμβουλίου και της Πολωνίας και ελπίζω ότι οι Πολωνοί συνάδελφοί μου να δεχτούν την πρόταση μου αυτή” σε μία προσπάθεια να αλλάξει το τοξικό χθεσινό κλίμα με την κυβέρνηση της χώρας του.

Εξάλλου, ο Γιούνκερ δήλωσε ότι ελπίζει να δει μια μέρα «τους Βρετανούς να ανεβαίνουν και πάλι στο πλοίο» της Ευρώπης.

Keywords
Τυχαία Θέματα