Γιούνκερ: Δεν είμαι αλκοολικός – Πρόβλημά μου η κόπωση

11:06 16/9/2016 - Πηγή: Aixmi

Κουρασμένος και όχι αλκοολικός δηλώνει ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξή του, λέγοντας πως το πρόβλημα που αντιμετωπίζει είναι η κόπωση έπειτα από 14 ώρες δουλειά ημερησίως.

«Άλλο να είσαι πρόεδρος της Κομισιόν και άλλο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου. Πρέπει να δουλεύω 14 με 15 ώρες την ημέρα και δεν ήμουν συνηθισμένος», λέει σημειώνοντας ότι αδυνατεί να καταλάβει πώς διαρρέουν οι φήμες ότι είναι μονίμως απών.

Μάλιστα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής ΕΠιτροπής θλίβεται γα τις φήμες και τις ανακρίβειες που λέγονται και γράφονται για την προσωπική

του ζωή.

Το γεγονός ότι συνόδευσε μια ελαφριά σαλάτα με τέσσερα ποτήρια σαμπάνια στη διάρκεια της συνέντευξης στη γαλλική Liberation δεν τον κάνει αλκοολικό, λέει ο ίδιος: «Αλήθεια πιστεύετε ότι θα μπορούσα να βρίσκομαι σε αυτή τη θέση ένα έπινα κονιάκ για πρωινό; Μπορούμε να συγχωρήσουμε τα πάντα σε έναν πολιτικό, εκτός από τον αλκοολισμό».

Ο Γιούνκερ «κατηγορεί» Γερούν Ντάισελμπλουμ για τις φήμες περί αλκοολισμού, καθώς τον Ιανουάριο του 2014 όταν εκείνος επρόκειτο να διαδεχθεί τον Γιούνκερ στο Eurogroup, είχε παρουσιάσει on camera τις τάσεις του Γιούνκερ προς το ποτό και το τσιγάρο.

«Αυτό πραγματικά με στενοχώρησε και μου δημιούργησε προβλήματα με γυναίκα μου, η οποία αναρωτήθηκε εάν της λέω ψέματα, διότι στο σπίτι δεν πίνω καθόλου», είπε με πικρία ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το φιλί στο φαλακρό κεφάλι του Βέλγου πρωθυπουργού Σαρλ Μισέλ, τα παιχνίδια με την ανύπαρκτη γραβάτα του έλληνα πρωθυπουργού, εκείνος ο βροντερός χαιρετισμός («Χαίρε δικτάτορα!) προς τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν έκαναν τις φήμες να οργιάσουν.

Ο Γιούνκερ διαμαρτυρήθηκε: «Και λοιπόν;» αναφώνησε λέγοντας πως τον Βέλγο πρωθυπουργό τον γνωρίζει από μικρό παιδί και ανέκαθεν τον φιλούσε στο κεφάλι. Όσο για τον Όρμπαν, ο Γιούνκερ επιμένει ότι πάντα τον αποκαλεί δικτάτορα. «Έτσι είμαι εγώ. Όποιος δεν μπαίνει σε καλούπια, είναι αναπόφευκτα ή τρελός ή αλκοολικός», σημειώνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα