Γεροβασίλη για Eurogroup: Προς το συμφέρον όλων να βρεθεί λύση

14:06 27/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Σε συστράτευση υπέρ του εθνικού συμφέροντος κάλεσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη τονίζοντας πως «επιμένουν εκείνοι επιμένουμε και εμείς και θα δούμε πώς θα επικρατήσει η λογική. Έχουμε κάνει λογικούς συμβιβασμούς, αλλά να μη θίγονται κατά το δυνατόν τα συμφέροντα του ελληνικού λαού».

Σχολιάζοντας το χθεσινό Eurogroup, η κυρία Γεροβασίλη τόνισε σε δηλώσεις της στον realfm 97.8, πως «δεν είναι προς το όφελος κανενός να πάει μακριά

το κλείσιμο της αξιολόγησης, θα προκαλέσει αποσταθεροποίηση στο ευρωπαϊκό περιβάλλον, κάτι που συνομολογούν όλοι» προσθέτοντας ότι «υπάρχει μια διάσταση μεταξύ ευρωπαϊκών θεσμών και ΔΝΤ η οποία αμβλύνεται στα λόγια, αλλά μένει να αποτυπωθεί. Για το χρέος, το Ταμείο θεωρεί ότι δεν είναι βιώσιμο και υποστηρίζει πως με τα στοιχεία που έχει υπολογίζει το πρωτογενές πλεόνασμα στο 1,5% και ζητά νέα μέτρα. Οι Ευρωπαίοι εκτιμούν ότι το πρωτογενές 3,5% μετά το 2018 είναι εφικτό».

Επιπλέον, χαρακτήρισε αντιφατικό το περιβάλλον που δημιουργούν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και το ΔΝΤ και εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία ότι τελικά θα επικρατήσει η λογική.

«Αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποκύψει σε παράλογες απαιτήσεις» επεσήμανε και συμπλήρωσε: «Εμείς είμαστε εκεί όπου βρισκόμαστε τα τελευταία χρόνια, σε θέση μάχης. Για λόγους ουσιαστικούς, που σχετίζονται με την πορεία της οικονομίας και τα θετικά στοιχεία που καταγράφει, αλλά και για λόγους τάξεως ως μια χώρα δημοκρατική, που έχει κανόνες, δεν μπορεί η κυβέρνηση να νομοθετεί μέτρα, τα οποία δεν θα ισχύσουν τώρα, άλλα κάποια στιγμή μετά το 2018 και εφόσον χρειαστούν».

Keywords
Τυχαία Θέματα