Καμπανάκι από το Γραφείο Προϋπολογισμού Βουλής: Πιο κοντά το 4ο μνημόνιο

12:50 27/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Με την τριμηνιαία έκθεσή του που δίνει στη δημοσιότητα το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τις καθυστερήσεις στην αξιολόγηση, τονίζοντας πως θα έχουν μεγάλο κόστος.

Όπως επισημαίνεται στην έκθεση που καλύπτει το χρονικό διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2016, τυχόν καθυστέρηση ολοκλήρωσης της διαδικασίας θα φέρει πιο κοντά το 4ο μνημόνιο.

«Το οικονομικό κόστος των καθυστερήσεων

και αναβολών στις διαδικασίες αξιολόγησης, δηλαδή μιας τελικής συμφωνίας για το πρόγραμμα προσαρμογής, μπορεί να αποδειχθεί μεγαλύτερο για την Ελλάδα από το πιθανό όφελος, το οποίο επιπλέον θα αποδειχθεί προσωρινό» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής και προστίθεται πως «ο πολιτικός χρόνος για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης θα είναι σαφώς πιο περιορισμένος σε σχέση με τον πολιτικό χρόνο των δύο προηγούμενων αξιολογήσεων».

Στην έκθεση ασκείται κι έντονη κριτική για την απόφαση της κυβέρνησης να παρέχει έκτακτο επίδομα στους συνταξιούχους, επισημαίνοντας ότι περισσότερο ανάγκη το είχαν οι μακροχρόνια άνεργοι.

Ολόκληρη η έκθεση

BOULI EKTHESI

Keywords
Τυχαία Θέματα