Γεροβασίλη: Εντός της ημέρας λύση για το ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

11:11 26/10/2015 - Πηγή: Aixmi

Μέσα στην ημέρα «θα λυθεί το θέμα» με τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, που τυπικά από σήμερα ισχύει το 23%, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Σε ό,τι αφορά τις πληροφορίες ότι οι δανειστές ζητούν είτε 0% είτε 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση η κ. Γεροβασίλη είπε ότι «υπάρχει σειρά είτε προϊόντων

και είτε υπηρεσιών που μπορεί από την κοινοτική οδηγία να έχουν χαμηλό ΦΠΑ«.

Ωστόσο, αυτή η οδηγία, όπως είπε, σε κάθε χώρα έχει τις εξαιρέσεις της. «Και στη χώρα μας έχει. Δηλαδή σε αυτόν τον πίνακα δεν συμπεριλαμβάνεται η ενέργεια. Κατά συνέπεια θα έπρεπε το ρεύμα να έχει 23% στην Ελλάδα. Βλέπουμε ότι με απόφαση της Κομισιόν έχει 13%. Αυτό σημαίνει ότι τελικά είναι πολιτική η απόφαση».

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με την κ. Γεροβασίλη, θα επιμείνει στη θέση της για κλιμακωτό ΦΠΑ στην εκπαίδευση -0%, 6% και 13%, καθώς όπως είπε «είναι η πιο εύκολα υλοποιήσιμη και από πλευράς ισοδυνάμων».

«Θα πρέπει να αντιληφθούν και οι δανειστές ότι αν πάμε σε μια λύση του 0% θα πρέπει να δούμε σοβαρότερατα θέματα των πόρων που θα χρειαστεί για να καλύψουν τη διαφορά», τόνισε.

Αν τεθεί από τους δανειστές το δίλημμα 0% ή 23% η κυβέρνηση, όπως δήλωσε, θα συζητήσει το 0%.

Keywords
Τυχαία Θέματα