Γερμανικός Τύπος για «Τζαμάικα»: Αφήστε τους να μαλώσουν

14:19 18/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Στην καθυστέρηση στον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας καθώς παραμένει το χάσμα ανάμεσα στα κόμματα στη διάρκεια των διερευνητικών επαφών επικεντρώνεται ο γερμανικός Τύπος σήμερα.

Η εφημερίδα SüddeutscheZeitung γράφει: «Στο εθνόσημο των Ηνωμένων Πολιτειών αναγράφεται μια ωραία ρήση (…): e pluribus unum – από τα πολλά ένα. Αυτό είναι και ένα ωραίο σύνθημα για τις διερευνητικές για τον σχηματισμό κυβέρνησης «Τζαμάικα» στη Γερμανία.
[…] (Διότι) ο στόχος στο Βερολίνο είναι να συγκεραστούν τέσσερις εντελώς διαφορετικές αντιλήψεις, προγράμματα και αιτήματα σε μια συμφωνία,

ένα έγγραφο συμβιβασμού – e pluribus unum. Μέχρι τώρα αυτό δεν πετυχαίνει, κυρίως εξαιτίας των Χριστιανοκοινωνιστών: οι εσωκομματικές μάχες στη Βαυαρία τορπιλίζουν το σχηματισμό κυβέρνησης. Γι’ αυτό μετά από διαπραγματεύσεις τεσσάρων εβδομάδων το συμπέρασμα κατ’ αρχήν είναι: e pluribus nullum, e pluribus nihil – από τα πολλά τίποτα».

Στις διερευνητικές αναφέρεται και η εφημερίδα Sächsische Zeitung: «Εδώ και εβδομάδες γινόμαστε μάρτυρες του πόσο κουραστική μπορεί να είναι η δημοκρατία. Αφήστε τους να μαλώσουν. Δεν διατυπωνόταν τα τελευταία χρόνια συνεχώς η κριτική ότι δεν υπάρχουν αρκετές διαφωνίες στη χώρα; Δεν είναι καλό σημάδι όταν οι πολιτικοί μάχονται για τις θέσεις τους; Καλύτερα να μαλώσουν τώρα μέχρι τελικής πτώσεως και να βρουν μια λύση, παρά να ξεκινήσουν χωρίς ιδιαίτερους ενδοιασμούς μια πολιτική περιπέτεια που θα ήταν εξ’ αρχής καταδικασμένη να αποτύχει. Η δημοκρατία δεν χρειάζεται μόνο γερά νεύρα αλλά και υπομονή. Ας είμαστε λοιπόν υπομονετικοί. Για το αν τελικά άξιζε τον κόπο μπορούμε να μαλώσουμε μετά. Τα επόμενα τέσσερα χρόνια«.

Πηγή: Deutsche Welle

The post Γερμανικός Τύπος για «Τζαμάικα»: Αφήστε τους να μαλώσουν appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα