Γερμανία: Νέες μαζικές σεξουαλικές επιθέσεις σε γυναίκες σε φεστιβάλ μουσικής

21:05 31/5/2016 - Πηγή: Aixmi

Είκοσι έξι γυναίκες, που παρακολουθούσαν φεστιβάλ μουσικής στο Ντάρμστατ (δυτική Γερμανία) κατήγγειλαν ότι δέχθηκαν σεξουαλική επίθεση, ανακοίνωσε την Τρίτη η αστυνομία. Προσήχθησαν τρεις Πακιστανοί , οι οποίοι στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η αστυνομία του Ντάρμστατ διευκρίνισε ότι προς το παρόν έχουν κατατεθεί συνολικά 14 μηνύσεις.

Στις μηνύσεις «επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τις ίδιες, οι άνδρες (που διέπραξαν αυτές τις πράξεις) προέρχονται από τη Νότια Ασία».

Η υπόθεση αυτή επανέφερε στο προσκήνιο τις επιθέσεις εναντίον γυναικών στην Κολωνία τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς, οι οποίος αποδόθηκαν από την αστυνομία σε μετανάστες από τη Βόρεια Αφρική. Τα γεγονότα αυτά είχαν προκαλέσει σοκ στους Γερμανούς εν μέσω προσφυγική κρίσης.

Στο Ντάρμστατ, τα θύματα περιέγραψαν παρόμοιο σενάριο με αυτό της Κολωνίας κι αφηγήθηκαν ότι τους περικύκλωσαν άνδρες, οι οποίοι άρχισαν να τις θωπεύουν. Η αστυνομία διευκρίνισε ότι ερευνά προκειμένου να εξακριβώσει εάν οι δράστες στόχευαν επίσης να τις ληστέψουν.

Στο φεστιβάλ μουσικής του Ντάρμστατ συμμετείχαν – σύμφωνα με γερμανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης – περίπου 400.000 άνθρωποι.

Keywords
Τυχαία Θέματα