Λουκέτο στην Πυρσός Security – Στο δρόμο 800 εργαζόμενοι

20:12 31/5/2016 - Πηγή: Aixmi

Νέο «λουκέτο» έσκασε στην αγορά, την ίδια ημέρα με αυτό του ξενοδοχείου Ledra Athens. Η εταιρεία ΠΥΡΣΟΣ Security που δραστηριοποιείται τα τελευταία 22 χρόνια στον χώρο της ιδιωτικής φύλαξης ενημέρωσε την Τρίτη τους υπαλλήλους της, την ώρα που εκτελούσαν χρηματαποστολή για λογαριασμό τράπεζας, ότι η εταιρεία

έκλεισε.

Παράγοντες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο αναφέρουν ότι πρόκειται για ένα προδιαγεγραμμένο τέλος μιας εταιρείας, η οποία εδώ και ένα χρόνο είχε προχωρήσει σε στάση πληρωμών απέναντι σε εργαζόμενους και πιστωτές.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Ασφαλείας,Χρηματαποστολών και Φυλάκων, Νίκος Παπακωνσταντίνου είπε ότι εδώ και ενάμιση χρόνο η εταιρεία αδυνατούσε να καταβάλει τους μισθούς των εργαζομένων καθώς και να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στο ΙΚΑ και την εφορία.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου λέει ακόμα ότι «εμείς οι συνδικαλιστές το περιμέναμε ότι θα έσκαγε κάποια στιγμή. Αυτή η κατάσταση επικρατεί εδώ και 1,5 χρόνο. Εδώ και 1,5 χρόνο ο Πυρσός τους άφηνε απλήρωτους 4-5 μήνες. Εργατικές διαφορές γίνονταν στην επιθεώρηση εργασίας. Πολλές υποθέσεις έφτασαν και στον εισαγγελέα, θα έσκαγε το κανόνι. Ήταν ζήτημα μηνών». Κλείνοντας, ο Νίκος Παπακωνσταντίνου, προσθέτει: «Μπαίνουν στην ανεργία 700-800 άτομα. Μετά την Ηλεκτρονική το δεύτερο κανόνι είναι ο Πυρσός».

Keywords
Τυχαία Θέματα