Γενική απεργία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ: Παραλύει όλη η χώρα

00:55 8/12/2016 - Πηγή: Aixmi

Με 24ωρη απεργία, σήμερα, αντιδρά η ΓΣΕΕ στις «παράλογες» όπως τις χαρακτηρίζει, απαιτήσεις των δανειστών και η Πέμπτη θα είναι για τους Αθηναίους ημέρα ταλαιπωρίας.

Η Συνομοσπονδία κάνει λόγο για ενδεχόμενες «επώδυνες αποφάσεις» που είναι πιθανό να λάβει η κυβέρνηση και οι οποίες στοχεύουν «ευθέως στην καρδιά των εργασιακών μας δικαιωμάτων»

Οι περισσότεροι κλάδοι του Δημοσίου έχουν ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχουν στην απεργία,

με τα συνδικάτα να καλούν όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στο Πεδίον του Άρεως.

Μισή ώρα νωρίτερα, στις 10:30 το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί στην Ομόνοια.

Ποιοι απεργούν

Τραβούν χειρόφρενο τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Στην Αθήνα, τα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, ΗΣΑΠ, τραμ) θα τραβήξουν χειρόφρενο από την έναρξη της βάρδιας από τις 10 το πρωί και από τις 4 το απόγευμα ως τη λήξη της βάρδιας. Θα εκτελούν δηλαδή κανονικά τα δρομολόγιά τους 10:00-16:00.

Λεωφορεία και τρόλεϊ θα μείνουν στα αμαξοστάσια από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9 το πρωί και θα αποσυρθούν στις 9 το βράδυ. Στο διάστημα 09:00-21:00 θα εκτελούνται κανονικά τα δρομολόγιά τους.

Στις κινητοποιήσεις θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, που θα τραβήξουν χειρόφρενο στα λεωφορεία, τα οποία θα κινηθούν με προσωπικό ασφαλείας.

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) αποφάσισε νέα 48ωρη απεργία την Τρίτη. Σε συνδυασμό με τη συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ τα πλοία θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια έως και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (προς Παρασκευή).

– Προς το παρόν δεν αναμένονται προβλήματα στις πτήσεις καθώς η ΟΣΥΠΑ δεν έχει ανακοινώσει στάση εργασίας.

– Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία. Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) θα λάβουν μέρος στην 24ωρη απεργία εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για τις απολύσεις των επικουρικών γιατρών, αλλά και για το σύνολο των προβλημάτων του κλάδου. Οι υγειονομικοί έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.

– Στην απεργία θα συμμετάσχουν ο κλάδος των τραπεζοϋπαλλήλων και οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ.

– Με προβλήματα θα λειτουργήσουν οι δημόσιες υπηρεσίες (εφορίες, ταμεία, σχολεία)

– Οι διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων (ΕΚΠΑ) θα συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία.
Νοσοκομεία

Δάσκαλοι – Καθηγητές
24ωρο απεργιακό κάλεσμα έχει απευθύνει και η ΟΛΜΕ ζητώντας «αύξηση των δαπανών για την παιδεία, μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, δημόσιο 12χρονο υποχρεωτικό σχολείο για όλους τους μαθητές, συλλογικές συμβάσεις και ανατροπή των πολιτικών κυβέρνησης ΕΕ-ΔΝΤ».

Στο πλευρό των ελληνικών συνδικάτων τάσσεται και ο Σύνδεσμος Ευρωπαϊκών συνδικάτων που καλεί τους θεσμούς να μην επιβάλλουν άλλες, όπως τις χαρακτηρίζει, καταστροφικές μεταρρυθμίσεις ενώ ο Γενικός Γραμματέας της Συνομοσπονδίας Luca Visentini χαρακτηρίζει τις νέες απαιτήσεις των δανειστών παράλογες.

«Η μαζική και ενωτική συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Απεργία της Πέμπτης και το συλλαλητήριο στο Πεδίον του Άρεως θα είναι η ηχηρή απάντησή μας σε όλους εκείνους που με τις πολιτικές τους συνεχίζουν να καταστρέφουν κοινωνία και οικονομία», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.

Η ΑΔΕΔΥ επικρίνει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τονίζοντας ότι βρίσκεται σε πλήρη συμφωνία με δανειστές, ΣΕΒ και τους υπόλοιπους εργοδοτικούς φορείς και ετοιμάζει νέο γύρο λεηλασίας και αντεργατικών μέτρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα