Γαλλία: Εξαρθρώθηκε νεοναζιστική οργάνωση

08:16 2/4/2016 - Πηγή: Aixmi

Σε εξέλιξη παραμένει η έρευνα των γαλλικών αρχών για τον εντοπισμό μελών νεοναζιστικής οργάνωσης μετά τη σύλληψη 11 προσώπων σε οκτώ νομούς της χώρας που κατηγορούνται για «σύσταση και συμμορία», «οπλοκατοχή» και «συμμετοχή σε οργάνωση μάχης». Αυτό ανακοίνωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ.

Όπως ανέφερε γαλλική δικαστική πηγή, την Παρασκευή προσήχθησαν ενώπιον της δικαιοσύνης τρία πρόσωπα που ανήκουν στη συγκεκριμένη οργάνωσηκαι στην κατοχή των οποίων βρέθηκε και κατασχέθηκε σημαντική

ποσότητα όπλων

Σύμφωνα με την εισαγγελία της Μασσαλίας, τα πρόσωπα αυτά «δήλωναν ανοικτά» ότι ανήκουν «στην άκρα δεξιά», τάσσονταν υπέρ της ανωτερότητας της λευκής φυλής και περιστρέφονταν γύρω από έναν «πολιτιστικό σύλλογο, ο οποίος διοργάνωνε συναυλίες γαλλικών και ξένων συγκροτημάτων» ακροδεξιού πολιτικού προσανατολισμού.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας κατασχέθηκαν «11 τουφέκια, 2 πιστόλια, 28 μαχαίρια, αλεξίσφαιρα γιλέκα, κράνη, διάφορα ναζιστικά λάβαρα και αντικείμενα», σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.

Το αδίκημα της «συμμετοχής σε οργάνωση μάχης», όπως ορίζονται στη Γαλλία παράνομες ομάδες που διαθέτουν ιεραρχική οργάνωση και οπλισμό, επισύρει ποινή φυλάκισης τριών ετών.

Keywords
Τυχαία Θέματα