Ενα μηλο την ημερα χαριζει χρονια ζωης...

00:01 2/4/2016 - Πηγή: Fimotro
Ένα μήλο την ημέρα μας χαρίζει επιπλέον χρόνια αφού μειώνει τον κίνδυνο ...
πρόωρου θανάτου κατά 35%, σύμφωνα με έρευνα Αυστραλών επιστημόνων.

Το νόστιμο αυτό φρούτο όχι μόνο κάνει πέρα τον γιατρό αλλά εξασφαλίζει μακροζωία.

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου «University of Western Australia» σε δείγμα 1456 γυναικών για διάστημα 15 ετών έδειξε ότι οι γυναίκες που έτρωγαν ένα μήλο την ημέρα, είχαν μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής απ΄αυτές που κατανάλωναν λιγότερα από 15 μήλα το χρόνο.

Ο Τζόναθαν Χόντγκσον από το πανεπιστήμιο School
of Medicine and Pharmacology επισημαίνει, ότι τα μήλα εμπεριέχουν σε υψηλές ποσότητες ίνες και φλαβονοειδή , που σχετίζονται με την χαμηλή χοληστερίνη, την αρτηριακή πίεση αλλά και τον μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου.

«Οι γυναίκες που καταναλώνουν μήλα διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου και όμως διαπιστώσαμε κατά την έρευνα, μειώνουν τον κίνδυνο κατά 35%)», τόνισε ο Χόντγκσον.

Τα μήλα είναι μία καλή πηγή μαγνησίου, βιταμίνης C και φλαβονοειδών, τα οποία βοηθούν τα αιμοφόρα αγγεία να χαλαρώνουν διασφαλίζοντας μικρότερο κίνδυνο καρδιακών νόσων. Ο Αυστραλός επιστήμονας υποστηρίζει επίσης ότι, οι γυναίκες που τρώνε περισσότερα μήλα συνήθως ακολουθούν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Το μήλο είναι ωφέλιμο γιατί περιέχει εκτός από φυτικές ίνες και βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και μέταλλα ενώ οι θερμίδες με τις οποίες επιβαρύνει τον οργανισμό είναι λίγες.

Ένα μήλο αποτελείται από νερό σε ποσοστό 84%.

Για τα ευεργετικά οφέλη του μήλου, η ιατρική κοινότητα έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ,τα μήλα μειώνουν την χοληστερίνη.

Ένα μεσαίο μεγέθους μήλο περιέχει περίπου τέσσερα γραμμάρια φυτικών ινών.

Μία από αυτές είναι η πηκτίνη, που σχετίζεται με τα χαμηλά επίπεδα της επονομαζόμενης LDL ή κακής χοληστερίνης. Αυτό συμβαίνει γιατί εμποδίζει την απορρόφηση της χοληστερόλης βοηθώντας το σώμα να την χρησιμοποιήσει αντί να την αποθηκεύσει. Επιπλέον, τα μήλα δημιουργούν το αίσθημα της πληρότητας κι αυτό χάρη στις πλούσιες φυτικές ίνες που εμπεριέχουν.

Ένα μεσαίο μήλο έχει 95 θερμίδες.

Αυτό συμβαίνει γιατί το σώμα μας χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να χωνέψει μία σύνθετη ίνα απ' ότι την ζάχαρη ή τα επεξεργασμένα δημητριακά.
Keywords
Τυχαία Θέματα