Γ. Σακελλαρίδης: «Κακόβουλα» τα σενάρια περί capital control

13:33 25/5/2015 - Πηγή: Aixmi

«Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα για capital control» ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Χαρακτήρισε δε «κακόβουλα» και «ανυπόστατα» αυτά τα σενάρια και κατηγόρησε εκείνους που τα διακινούν ότι δεν τα χρησιμοποιούν με «υπεύθυνο τρόπο». Υποστήριξε μάλιστα ότι τέτοια σενάρια εξυπηρετούν μόνο για να ασκούν πολιτική πίεση στην κυβέρνηση.

Εξέφρασε μάλιστα την αισιοδοξία ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία μέχρι το τέλος του μήνα ή τις αρχές του Ιουνίου.

Αναφορικά

με τη διαπραγμάτευση δήλωσε ότι περιμένουν ακόμη ανοιχτά τέσσερα ζητήματα που αφορούν τον ΦΠΑ, το ασφαλιστικό, τα εργασιακά και το πρωτογενές πλεόνασμα.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο η συμφωνία να μη γίνει δεκτή από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι πριν φτάσει στην ΚΟ θα πρέπει να έχει περάσει πρώτα από τον Πρωθυπουργό και το υπουργικό συμβούλιο και πως ο πρωθυπουργός δεν θα δεχτεί μια συμφωνία που να μην είναι έντιμη και που να μην κινείται στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής που έχει λάβει η κυβέρνηση.

Κληθείς να απαντήσει αν η συμφωνία θα πάει απευθείας στη Βουλή ή πρώτα θα συζητηθεί στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε ότι πρόκειται για ζήτημα των οργάνων του κόμματος. «Σε κάθε περίπτωση», πρόσθεσε, «δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε από την έκφραση άποψης από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Σακελλαρίδης κλήθηκε να τοποθετηθεί και για τις επικρίσεις που έχει δεχθεί η κυβέρνηση από την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου για την τοποθέτηση του Λάμπη Ταγματάρχη στη θέση του διευθύνοντα συμβούλου της ΕΡΤ.

«Η κ. Κωνσταντοπούλου έχει εκφραστεί αρνητικά και επικριτικά στην τοποθέτηση του κ. Ταγματάρχη, ο καθένας μπορεί να εκφράζει την άποψή του ελεύθερα, επομένως δεν τίθεται κάποια ζήτημα ως προς το δικαίωμα να λέει την άποψή της» ανέφερε, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν θα υπάρχει αρνητική εισήγηση εν όψει της σημερινής ακρόασης του προτεινόμενου Δ.Σ. της ΕΡΤ στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα