Φώφη, Λοβέρδος ή Οδυσσέας ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ;

10:56 14/6/2015 - Πηγή: Aixmi

Το άλλοτε κραταιό ΠΑΣΟΚ, και νυν έβδομο κόμμα της Βουλής, εκλέγει σήμερα τον νέο πρόεδρό του, με ψηφοφορία των μελών και οπαδών του.

Αντιμέτωποι είναι η Φώφη Γεννηματά, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Ποιος ή ποια από τους τρεις θα αναδειχθεί

πέμπτος-η αρχηγός;

Μετά τον Ανδρέα Παπανδρέου, είχε εκλεγεί πρώτα πρωθυπουργός (τον Ιανουάριο του 1996) και μετά αρχηγός του κόμματος (Ιούνιος 1996) ο Κώστας Σημίτης, ο οποίος παρέδωσε το δαχτυλίδι της διαδοχής στον Γιώργο Παπανδρέου -σε μια πρωτοφανή και αντιδημοκρατική κίνηση το 2004. Εκείνος έστησε κάλπες σε όλη τη χώρα και εξελέγη ως μοναδικός υποψήφιος.

Τον διεδέχθη, επίσης ως μοναδικός υποψήφιος, τον Μάρτιο του 2012, ο Ευάγγελος Βενιζέλος -ο μόνος από τους ηγέτες του ΠΑΣΟΚ που δεν έγινε πρωθυπουργός, μιάς που είχε ήδη αρχίσει η κατάρρευση του κόμματος λόγω μνημονίων.

Στόχος των τριών υποψηφίων σήμερα είναι να προσέλθουν στις κάλπες περίπου 100 χιλιάδες πολίτες -40 χιλιάδες είναι τα κομματικά μέλη. Η ψηφοφορία άρχισε στις 9 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 7 το απόγευμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα